Annonce
Børkop

Tulip Camping skulle egentligt have været sommerhuse

Tulip Camping anno 1969. Meget er sket siden. Foto fra Vejle Stadsarkiv. Fotograf: ukendt

John Juhler Hansen har tidligere skrevet om Tulip Camping, og han giver her et uddybende indblik i slagteriarbejdernes campingplads i Mørkholt.

Mørkholt: Tulip Camping.

Det er et navn, som hænger ved, selvom det er 13 år siden, at campingpladsen ændrede navn. Nu til dags hedder den Hagen Strand Camping.

Men i lørdags bragte vi historien om den snart 50 år gamle campingplads med navn efter et stort slagteri. Hvorfor den fik navnet Tulip, er der usikkerhed om, men en læser, John Juhler Hansen, har en kvalificeret forklaring. Han har tidligere skrevet om campingpladsen.

- Navnet fremstår antageligt fordi, at Vejle Andels Svineslagteri/Tulip bidrager med en stor del af investeringen ved køb af jordarealet, forklarer han.

Skrevet om Tulip Camping

I 1997 udarbejdede John Juhler Hansen Slagteriarbejderforbundet Vejles 100 års festskrift: "Ind til benet Slagteriarbejdere i Vejle gennem 100 år", og i det festskrift kan man læse:

"Den 10. juli 1969 var en stor dag for slagteriarbejderne i Vejle. Forbundsformand Pemann Jensen var på Mørkholt Hage og indvie fagforeningens nye campingplads. Bestyrelsen havde igennem flere år diskuteret at købe et par sommerhuse, som medlemmerne kunne leje. Da afdelingen havde så mange medlemmer, valgte man i stedet i 1966 at købe et stykke jord på sydsiden af Vejle fjord. De 50.000 kr. kom fra Tulip som renteafkast på tilbageholdt forskudsløn, og fra Tulips feriefond. Fagforeningen selv havde investeret 70.000 kr. I 1971 erhvervedes yderligere et stykke jord, så pladsen nu var på 10 tønder land og med plads til 150 telte eller campingvogne".

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce