Annonce
Vejle

Tung trafik og vejarbejde: Ledelse vil have skolevej fri for gravemaskiner

Siden 6. maj har der været indsat en midlertidig lysregulering og et fodgængerfelt, der skal gøre det sikrere for skolelever at krydse vejen i bunden af Kirkebakken. Foto: Thomas Trondal
Udgravning til nye kloakledninger i bunden af Kirkebakken har skabt trafikale udfordringer på skolevejen - og bekymring for elevernes sikkerhed til og fra skole. Skoleleder håber på spærretime om eftermiddagen.
Annonce

Vejle: De seneste uger har det støjet og støvet, og der har været store trafikale flaskehalsproblemer ved Kirkebakkeskolen i Bredballe. Det skyldes, at der i øjeblikket anlægges nye kloakledninger i bunden af Kirkebakken.

Den største udfordring ved vejarbejdet, som Vejle Spildevand står bag, er dog sikkerheden for de mange skolebørn fra skolen, der hver dag færdes på og omkring Brønsbjergvej.

Sådan lyder meldingen fra skolebestyrelsesformand på Kirkebakkeskolen Kirsten K. Juhl.

- Det er dybt bekymrende og ikke særligt betryggende, at fodgængere henvises til modsatte fortov lige ved tunnellen, hvor der er anlagt materialeplads, og trafikken er allermest tæt. Både med passerende biler og tung trafik, siger hun.

De nye kloakledninger, der skal skille afløbet af henholdsvis spildevand, som skal til rensning, og regnvand, er en del af Vejle Spildevands samlede modernisering af kloakledningerne i Bredballe-området. Et projekt, der strækker sig fra 2018 til 2026.

I forbindelse med udgravningen til de nye kloakker indsnævrede Vejle Spildevand i første omgang Strandvejen - på sydsiden af 2. tunnel. Det medførte, at fortovet og fodgængerfeltet på Strandvejen blev afspærret, hvilket tvinger gående til at krydse vejen for at benytte fortovet gennem tunnelen.

- Vi er uforstående over for, at man er gået i gang med en så voldsom indgriben i trafikken uden at informere os først, så vi havde kunne forberede os på forhånd og givet besked til elever og forældre, siger bestyrelsesformanden.

Hun fortæller, at skoleleder Henrik Havnsgaard Christensen selv rettede henvendelse til Vejle Spildevand for et møde.

De trafikale udfordringer mærker vi selvfølgelig også, men det vigtigste er, at vores elever kan komme sikkert til og fra skole. Forhåbentlig kan vi også lave en aftale om en spærretid om eftermiddagen.

Henrik Havnsgaard Christensen, skoleleder, Kirkebakkeskolen

Annonce

Håber på spærretid om eftermiddagen

Fredag i sidste uge mødtes Kirkebakkeskolens ledelse med Vejle Spildevand og entreprenørfirmaet Arkil for at drøfte, hvordan sikkerheden forbedres, mens vejarbejdet står på.

- Vejle Spildevand og Arkil var lydhøre på mødet. Nu skal vi følge op og se, om sikkerhedstiltagene virker, men jeg tænker ikke, det er det sidste møde, vi skal have med dem, siger Henrik Havnsgaard Christensen, skoleleder på Kirkebakkeskolen.

På mødet blev der aftalt en spærretid for de store entreprenørmaskiner i tidsrummet klokken 7.30-8.15 og en spærring for al trafik ved Brønsbjergvej 7 - med omkørsel via plantagevej.

Derudover er der fra 6. maj blevet etableret to nye, midlertidige lyssignaler og et midlertidigt fodgængerfelt i bunden af Kirkebakken.

- Trafikgenerne er én ting, men det vigtigste er, at vores elever kommer sikkert til og fra skole. Forhåbentligt kan vi også lave en aftale om spærretid om eftermiddagen, siger Henrik Havnsgaard.

Han fortæller, at flere forældre ikke tager nogen chancer, og er begyndt at køre deres børn i skole - selvom trafikken snegler sig afsted.

Annonce

Skal holde et vist arbejdsflow

Fra Vejle Spildevand lyder det, at man er opmærksomme på de bløde trafikanter i området og forsøger at imødekomme Kirkebakkeskolens ønsker til en sikrere skolevej - så vidt muligt. Det kan nemlig blive vanskeligt at lave endnu en spærretid i eftermiddagstimerne.

- Vi har en god dialog med skolen, og lige nu handler det om at få tingene til at gå op i en højere enhed, så vi også holder et vist arbejdsflow. Det vil være store krav at stille til vores entreprenør, at de skulle holde en times pause midt på dagen, så dét ønske har vi sværere ved at imødekomme, siger Robert Schmidt, chef for Plan og Projekt i Vejle Spildevand.

Han fortæller, at man har løbende følger trafiktætheden i området og tager Kirkebakkeskolens inputs til efterretning.

Ifølge Vejle Spildevand er det planen, at arbejdet ved Kirkebakken skal være færdigt til sommer, hvorefter moderniseringen af kloakledninger bevæger sig nordpå i Bredballe.

Nye sikkerhedstiltag fra 6. maj

  • Efter aftale mellem ledelsen på Kirkebakkeskolen og Vejle Spildevand kører entreprenørmaskinerne ikke længere i tidsrummet klokken 7.30-8.15, hvor mange børn er på vej til skole.
  • Der er blevet indsat et nyt, midlertidigt fodgængerfelt og lyssignal i bunden af Kirkebakken - på nordsiden af tunnelen.
  • Vejen spærres for al trafik ved Brønsbjergvej 7. Omkørsel sker via Plantagevej.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce