Annonce
Hedensted

Tunnel under A13 kan blive til en bro: Jorden har vist sig at være våd ved siden af Gudenåen

På Viborg Hovedvej ved Tørring er der afsat 18 mio. kroner til at lave en stitunnel under vejen på sidste års finanslov – nu har man imidlertid fundet ud af, at jorden er våd her tæt på Gudenåen, der løber i skovkanten ved siden af Egholm Møllesø øverst til venstre i billedet. Foto: Morten Pape
En planlagt cykel- og gangtunnel under Viborg Hovedvej (A13) ved Tørring kan meget vel ske at blive til en gangbro i stedet. Projektmager og formand for Tørring Udviklingsråd, Brian Christiansen, ser positivt på muligheden.

Tørring: Knap et år efter, at Folketinget bevilgede 18 millioner kroner til en cykel- og gangtunnel under Viborg Hovedvej ved Tørring, er der nu nyt om projektet, der bl.a. skal øge sikkerheden for cyklister mellem Vonge og Tørring og skabe nemmere adgang til naturen.

Vejdirektoratets projektleder Dorthe Hvid fortæller, at man nu overvejer at lave en bro i stedet for den bevilligede tunnel.

Det har nemlig vist sig, at jorden på den tiltænkte placering ved Egholmvej/Melhedevej og i øvrigt et par 100 meter fra Gudenåen er temmelig fugtig.

Annonce

- Vi har lavet nogle jordbundsundersøgelser, og som vi også havde forudset, står grundvandsspejlet meget højt i området. Oven i det har det vist sig, at der er rigtig meget sand i jorden, og kombinationen af de to ting betyder, at det vil blive rigtig dyrt at lave en tunnel under vejen, fortæller Dorthe Hvid.

Først i 2023

Hun er derfor i gang med at undersøge, om det i stedet kan lade sig gøre at bygge en gangbro på stedet. Beslutningen om, hvorvidt det skal være en over- eller underføring, gående og cyklister i fremtiden vil benytte sig af, forventes at blive truffet i løbet af januar.

Tunellen var tiltænkt til at blive anlagt, hvor Egholmvej og Melhedevej møder Viborg Hovedvej. Melhedevej er i dag spærret for ind- og udkørsel til hovedvejen. Det samme skal Egholmvej være på sigt. Foto: Morten Pape

- Hvis vi går med broløsningen, skal vi have en rådgiver til at tegne og regne på det, og det skal godkendes i Transportministeriet. Vi tænker umiddelbart, det skal være en høj stålbro, men den præcise udformning har vi ikke på plads. Først skal det lige besluttes, hvilken vej vi går, lyder det fra Dorthe Hvid.

Uanset hvilken passage der vælges, kan tunnelen eller broen ikke nå at blive lavet i indeværende år, da der bl.a. skal eksproprieres noget jord til formålet. Dorthe Hvid håber, at projektet kan blive gennemført i løbet af 2023.

Annonce

Et vartegn

Brian Christiansen, der er formand for Tørring Udviklingsråd og samtidig bliver en af de nærmeste naboer til stitunnelen/gangbroen, ser positivt på en broløsning.

Han er i øjeblikket ved at omdanne den tidligere Actionparken på Egholmvej til et anderledes boligområde med omkring 100 boliger og har derfor haft et stort ønske om, at der kommer en passage for gående og cyklister til Tørring by og den kommende bydel Tørring Vest på den anden side af Viborg Hovedvej.

- Der skal jo alligevel laves støjvolde på begge sider af vejen, så det vil være oplagt at placere en bro mellem dem. I hele udviklingsarbejdet med byen har vi talt om, at Gudenåen skal synliggøres noget mere, og det, tror jeg, en bro kan hjælpe med. Den kan blive et vartegn for Tørring, lyder det fra Brian Christiansen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020: Nu fratræder direktør 'efter gensidig aftale'

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Vejle

I kan stadig nå det: Men der er ekstra run på bryllupperne på en speciel dato

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Hedensted

Byrådsmøder flytter tidspunkt og kan følges online

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Annonce