Annonce
Rejser

"Turen går til ..." med vokseværk

Politikens Forlag har udgivet en stor og tung guide til Danmark, Grønland og Færøerne i den snart 70 år gamle guideserie.
Annonce

"Turen går til Danmark, Færøerne & Grønland" hedder en ny udgivelse i den populære rejseguide-serie, der er udkommet siden 1952, og timingen kan - næsten - ikke være mere perfekt.

Hundredtusinder af danskere har i år været "tvunget" til at gå på opdagelse i deres eget land som følge af covid-19, og mange har givetvis fundet ud af, at der er utroligt mange interessante og smukke steder at besøge. Hvis de nu læser den nye guidebog, vil de også komme til en erkendelse af, at de overså en del og altså også, at der er mere at komme tilbage efter.

Guiden adskiller sig fra de fleste andre udgivelser i serien ved ikke at være i det velkendte "lommeformat" - blot det at bære den rundt i en taske vil være en byrde - men coffee table-format - altså den type, som pynter at have liggende fremme på kaffebordet.

Bogen er fyldt med smukke billeder, hvoraf nogle er ren fotokunst, og den er geografisk inddelt med små tekststykker om de forskellige attraktioner i den pågældende region. Som en hjælp til læserne er de enkelte seværdigheder og lokaliteter udstyret med stjerner som i en Michelin-guide over gode spisesteder. Tre stjerner angiver, at det "absolut er en tur værd", to stjerner, at det er "en afstikker værd", og én stjerne, at det er "værd at se".

Ud over omtale af konkrete attraktioner er guiden også udstyret med små tema-artikler, for eksempel om rav, saltvandsmarsk, vikinger, holme (Færøerne) og indlandsisen på Grønland. Desuden har den detailkort og vejatlas.

"Turen går til Danmark, Færøerne & Grønland", Maria Kornkamp, Politikens Forlag, 320 sider, vejledende pris: 250 kroner. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce