Annonce
Egtved

Turismechef: Det er lidt et eksperiment i år

Turismechef Morten Damgaard håber, at shuttlebus-tilbuddet til næste år kan udvides og måske også indbefatte Egtved-området, som ikke er kommet med på ruten for i år. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Turismechef ved Vejle Kommune Morten Damgaard kan godt forstå, at flere Egtved-borgere ærgrer sig over manglende besøg af kommunens shuttlebus.

Egtved: Den planlagte rute for en shuttlebus-ordning i sommersæsonen vækker undren og ærgrelse i Egtved. Ruten kommer nemlig slet ikke omkring hverken Tørskind Grusgrav, Bindeballe Købmandsgård eller Egtvedpigens Grav.

Den ærgrelse kan Morten Damgaard, turismechef ved Vejle Kommune, godt forstå.

- Både Tørskind Grusgrav og Bindeballe Købmandsgård er yderst relevante og ville give rigtig fin mening at tænke med ind i en shuttlebusrute. Det er første år, vi tilbyder sådan en shuttlebus-ordning, så det er lidt et eksperiment i år, som jeg håber meget på, at vi kan bygge ovenpå de kommende år, siger han.

Der ligger mange overvejelser til grund for den rute, der er planlagt til denne sommer.

- Vi har haft børnefamilier som et overordnet kriterium, da det er den gruppe turister, vi har flest af. Samtidig har vi blandt andet forsøgt at tage højde for de konkrete udfordringer, vi har hørt om - blandt andet fra Randbøldal med museum og campingplads og Givskud, som er blevet to nøglepunkter på ruten, forklarer turismechefen.

Et vigtigt kriterium har også været, at man skulle kunne køre fra Vejle og være tilbage igen i løbet af tre timer, så bussen kan nå at køre tre gange i løbet af dagen.

Måske en mulighed næste år

I sidste ende blev resultatet den rute, der altså går uden om Egtved-området. I hvert fald i år.

- Med den økonomi, der er sat af til tilbuddet i år, er det ikke muligt at lave to ruter. Men det kan måske være, det skal være et forslag til næste år. Efter sommerferien skal vi over for politikerne blandt andet fremlægge opgørelse over, hvor mange gæster der har benyttet tilbuddet, og hvilke anbefalinger vi har til næste år. Her tager vi helt sikkert højde for, hvilke ønsker vi hører om - eksempelvis om Tørskind Grusgrav og Bindeballe Købmandsgård. Vi er meget positive i forhold til at lytte til ønsker og behov, siger Morten Damgaard.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Se billederne: Spotlight samlede børn fra Vejles skoler til fest, musik og fremtids-kig

Kultur For abonnenter

Siriuspatruljen samles ved Vejle Fjord: Her kan fortælles historier om kulde, afsavn og 100 dage uden bad

112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce