Annonce
Egtved

Turist-busrute vækker undren: Hvorfor har I valgt hyggelige Bindeballe fra?

Den gamle, fine købmandsgård i Bindeballe har hvert år over 100.000 besøgende og ville være et oplagt turistmål for shuttlebussen til sommer - men ruten er ikke lagt der forbi, og det vækker undren. Arkivfoto: Mette Mørk
Egtved-borgere roser nyt shuttlebus-tilbud men undrer sig over, at ruten ikke leder turister forbi blandt andet Tørskind Grusgrav og Bindeballe Købmandsgård.

Egtved: Fra 30. juni til 11. august kan turister, der besøger Vejle Kommune, som noget nyt i år køre med en shuttlebus, der tre gange om dagen kører mellem Vejle og Randbøldal via Jelling, Give, Billund. Målet er at gøre det lettere for turister af komme rundt i kommunen og opleve lidt af det, man her har at byde på af seværdigheder.

Men hvorfor går ruten ikke forbi Egtved og området deromkring? Det undrer flere Egtved-borgere sig over.

- Jeg kan ikke forstå, at ruten ikke er ført forbi i hvert fald Tørskind Grusgrav og Bindeballe Købmandsgård. I Tørskind Grusgrav finder man nogle landskabskulpturer uden lige andre steder. Kommunen har næsten lige brugt cirka en million kroner på at få skulpturerne renoveret og naturen beskåret, så skulpturerne virkelig står flot nu, så hvorfor bruger man ikke sådan en shuttlebus til at trække turister hertil, lyder det undrende fra næstformand i Egtved Udviklingsråd Helle Wiese.

Bindeballe Købmandsgård har i gennemsnit over 100.000 besøgende om året og havde bestemt også fortjent et stop på ruten, mener hun.

Den planlagte rute er en ommer, hvis du spørger mig. Jeg håber, at man finder ud af, at det er en fejl, at sådan en shuttlebus ikke kommer omkring Egtved og finder en løsning.

Helle Wiese, næstformand i Egtved Udviklingsråd

Politikerne har glemt Egtved

Det samme mener Holger Gorm Petersen, der er tidligere byrådsmedlem i Vejle Kommune. Han har siden fået arbejde som buschauffør og kørte sidste sommer en lignende shuttlebus mellem hoteller og turistattraktioner i Billund, hvor det er en stor succes.

- Det er en hamrende god idé med sådan et tilbud til turister, og jeg håber, det bliver en stor succes. Men jeg synes, det er helt forkert, at ruten ikke er lagt forbi Egtved-området, siger han.

Derfor lavede han mandag et opslag på facebook-gruppen "6040 Egtved", hvor han blandt andet skrev;

"Det ser ud til, at politikerne har glemt den gamle Egtved Kommune. Bindeballe Købmandsgård, Egtved Camping, Tørskind Grusgrav og Egtvedpigen må åbenbart fortsat klare sig selv".

Sammen med det har han lagt et billede af ruten og køreplanen op.

Flere kommenterede på hans opslag og giver udtryk for skuffelse og ærgrelse.

"Det er ikke okay, at Egtved bliver overset", skriver Heidi Riis. Tina Schmidt skriver blandt andet, at hun ikke synes, det er ok "lige at snige den sådan udenom os".

Det er en ommer

Hos Egtved Camping er indehaverne Lene og Helge Stolberg Madsen meget glade for idéen om en shuttlebus-ordning henover sommeren. Desværre kommer deres gæster ikke til at kunne benytte sig af ordningen.

- Det er da ærgerligt for vores gæster, men først og fremmest er det ærgerligt for hele Egtved og området omkring, som vi føler er blevet tilsidesat, lyder det fra Lene Stolberg Madsen.

Egtved-området fortjener at være med på ruten, mener Helle Wiese fra Egtved Udviklingsråd.

- Den planlagte rute er en ommer, hvis du spørger mig. Jeg håber, at man finder ud af, at det er en fejl, at sådan en shuttlebus ikke kommer omkring Egtved og finder en løsning. Måske kunne man lave et andet ruteforløb, eller måske kunne man have to ruter. Der må kunne findes en løsning, siger hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce