Annonce
Alarm 112

Turist fandt granat fra anden verdenskrig på stranden

Børsmose Strand: En sjællandsk turist gjorde fredag eftermiddag et atypisk fund på en gåtur langs Børsmose Strand. Her lå en gammel granat, skyllet ind fra Vesterhavet.

Syd- og Sønderjyllands Politi blev tilkaldt klokken 17.17, og derefter bliver Forsvarets Minørkorps, EOD, også tilkaldt. EOD var fremme klokken 20.30.

- De har vurderet, at de skal have den med. Normalt betyder det, at den skal sprænges et sikkert sted, fordi den potentielt er farlig, siger Ivan Gohr Jensen, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce
Granat fundet på Børsmose Strand. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Det er langt fra første gang, gamle granater skyller i land.

- Jeg ved ikke, hvad det er for en granat, men den er formentlig fra anden verdenskrig. Når der har været et vejrlig, som det vi har haft på det seneste, så finder man dem, fordi de bliver afdækket, siger vagtchefen

Politiet bevogtede granaten i timevis

I de mere end tre timer, der gik, fra granaten blev fundet, til den blev hentet af EOD, var to betjente sat til at bevogte den på stranden.

- Vi syntes trods alt, at det var trist, hvis en turist skulle se til den, indtil Forsvaret kom, så der er blevet foretaget lidt englehop og andet for at holde varmen derude, siger Ivan Gohr Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Give

Se billederne: DM i cykling blev skudt i gang med sved, tilråb og kolde fadøl

Annonce