Annonce
Ikast-Brande

Turisthytte er blevet et hit

Erik Steffensen (til venstre) kunne forleden vise infohytten frem for udenbys gæster - Viggo Poulsen og Bodil Lund, der havde taget turen til Nørre Snede fra Kølkær. Foto: Peter Hald
En lille ni-kantet træhytte på Torvet i Nørre Snede er med til at gøre turisterne opmærksomme på byen og på Hærvejen.

Nr. Snede: Turisthytten på Torvet i Nørre Snede har været flittigt besøgt hen over sommeren. Den lille træhytte - hvis officielle navn er "infohytte" - blev opført i foråret af frivillige fra byen og er et projekt, som Nørre Snede Lokalråd satte i gang med støtte fra lokale firmaer, butikker og foreninger.

Inde i den ni-kantede hytte er der masser af information i form af turistbrochurer og kort over Hærvejen, og der er også blevet plads til en bog-bytte hylde.

Avisens udsendte var en smut forbi hytten forleden, og her var der livlig aktivitet. Nogle cykelryttere stoppede op, og en lille flok geocachere var på "skattejagt" i hytten.

Geocaching er en hobby, hvor man ved hjælp af en gps-modtager eller en smartphone finder såkaldte geocacher, som er små "skatte", der er gemt forskellige steder.

I turisthytten viste det sig, at der var faktisk var gemt en lille geogache, der blev fundet af parret Bodil Lund og Viggo Poulsen fra Kølkær.

De to var meget begejstrede for den lille infohytte.

- Hold fast, hvor er den flot. Sådan en burde vi også få Kølkær, mente Viggo Poulsen.

Hytten har vakt opmærksomhed i andre byer. Således har folk i Brædstrup udvist interesse for projektet, så det er ikke utænkeligt, at konceptet bliver kopieret.

Annonce
- Hytten har været flittigt besøgt i løbet af sommeren, fortæller Erik Steffensen, der som lokalrådsmedlem har været en af initiativtagerne til projektet. Foto: Peter Hald

Hærvejen skal i fokus

Erik Steffensen fra lokalrådet har været primus motor i turisthytte-projektet, og han konstaterer, at hytten virkelig er blevet brugt hen over sommeren.

Det gavner turismen, for især er det vigtigt at informere om Hærvejen, der krydser Nørre Snede, understreger han.

- Der er en del turister, der ikke kan finde ud på Hærvejen. Hærvejen skal markeres bedre, og vi har brug for bedre skiltning, siger Erik Steffensen.

Rent strategisk har det vist sig at være en god idé at bygge infohytten på Torvet i Nørre Snede. Den kommunale turistindsats er for nylig blevet fusioneret med Herning, så turismeindsatsen både i Ikast-Brande og Herning skal fremover varetages af turistorganisationen Visit Herning. Der er lokale folk med i bestyrelsen for Visit Herning, blandt andre Erik Steffensen, men turisthytten er med til at sikre, at Nørre Snede ikke bliver glemt som turistdestination.

Lokalrådet håber også på, at turisthytten bliver et af de populære mødesteder i byen. Lokale borgere og institutioner må gerne engagere sig, og Erik Steffensen fortæller, at det måske bliver muligt at få skolen inddraget så de ældre elever kan være med til at lave kort med cykelruter.

Som den står nu, fungerer turisthytten efter hensigten, men der er stadig plads til forbedringer. Erik Steffensen har en drøm om, at det kunne blive muligt at få indlagt strøm i hytten, så der måske kunne opsættes infoskærme. Problemet er imidlertid, at det vil koste omkring 20.000 kroner at lægge strøm ind. Lige nu må hytten nøjes med en solcelle, der driver en lampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Optimisten fra Vejle: Det ligger til mig

Annonce