Annonce
Jelling

Turistmagnet får 137 nye p-pladser til biler og busser

Med over 200.000 gæster om året i Kongernes Jelling kan der indimellem blive pres på parkeringspladserne i byen. Derfor er det nye parkeringsområde længe ventet. Tegning: Vejle Kommune. Foto. Anders Kynde
Der har længe været et behov for flere parkeringspladser til biler og busser ved Kongernes Jelling. Nu har byrådet i Vejle Kommune godkendt budgettet for etableringen af cirka 137 parkeringspladser, hvoraf syv er til busser.
Annonce

Jelling: Med en kvart million gæster om året i Kongernes Jelling er der i højsæsonen pres på parkeringspladserne ved monumentområdet i Jelling. Et pres, der til tider går ud over naboerne i Superbrugsen, fordi de handlende ikke kan finde ledige parkeringspladser.

Men det kommer der snart en løsning på.

Byrådspolitikerne i Vejle Kommune er nemlig blevet enige om at godkende planerne for en ny parkeringsplads til Kongernes Jelling. En parkeringsplads med plads til 130 biler og syv busser. Pris: 3,3 millioner kroner.

Parkeringsområdet skal deles op i to: ét til personbiler og ét til busser. Når man stiger ud af køretøjerne, kan man benytte et nyt stisystem for at komme hen til monumentområdet og Kongernes Jelling. Tegning: Vejle Kommune
Annonce

Kan udvides efter behov

Det nye parkeringsområde bliver etableret på den lille mark, der ligger mellem Herningvej og Kollegievej. Området er blevet tilgængeligt, efter at Vejle Kommune købte gården Anesminde og tilhørende jord for lidt over et år siden.

Som planen er nu, skal parkeringsområdet deles op i to, så busser og biler kan holdes adskilt af trafiksikkerhedsmæssige årsager. Derfor skal busserne køre ind til parkeringspladsen via Herningvej, mens personbiler får indkørsel via Kollegievej. Sammenlagt bliver der 137 parkeringspladser, men ifølge Vejle Kommune kan området udvides med flere pladser, hvis der bliver behov for det.

Fra parkeringsområdet kan gæsterne gå via et nyt stisystem hen til Kongernes Jelling og monumentområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce