Annonce
Kultur

Tvangslukninger betød langt færre gæster på museum - men i 2021 er de bedre forberedt, mener leder

Coronasituationen er ifølge konstitueret leder Hanne Thomsen hovedårsagen til, at Give-Egnens Museum oplevede et stort fald i antallet af besøgende i 2020. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
3918 gæster lagde vejen forbi Give-Egnens Museum i 2020. Det er mere end en halvering af besøgstallet i forhold til året før.
Annonce

Give: Give-Egnens Museum blev hårdt ramt af corona-situationen og de medfølgende nedlukninger i 2020. Museet var ligesom mange andre kulturinstitutioner lukket i store dele af foråret samt den sidste del af december, og det satte i høj grad sit præg på besøgstallet.

3918 gæster blev der registreret i løbet af sidste år. Det er markant færre end i 2019, hvor der var 10.162 besøgende.

Ifølge museets konstituerede leder, Hanne Thomsen, er tallet et udtryk for den svære situation også museumsbranchen har været i, siden coronapandemien kom til Danmark.

- Det har været et specielt år for alle kulturinstitutioner, fordi der var lukket ned meget af foråret. Vi havde åbent henover sommeren, og så har vi også lavet en del aktivitet udenfor, som er bedre i den her corona-tid.

- Så kom vi hen i efteråret, hvor vi godt kunne mærke, at vi ikke havde det samme antal besøgende, som vi plejer at have, og vi kunne ikke gøre de ting, vi plejede at gøre, fordi vi lukkede ned 11. december, siger Hanne Thomsen.

Normalt har museet mange gæster fra slutningen af november og frem til jul, hvor der ofte arrangeres særlige aktiviteter.


Vi har lavet et vinterferie-program, men jeg tvivler på, at vi kan have åbent.

Hanne Thomsen, konstitueret museumsleder på Give-Egnens Museum


Annonce

Bedre forberedt i år

I disse dage er museet fortsat lukket som følge af coronarestriktioner, og det er fortsat uvist, hvornår de kan åbnes igen. Alligevel mener Hanne Thomsen, at museet står bedre i forhold til at tiltrække flere gæster end sidste år.

- Vi tror, at coronaen bliver en følgesvend langt ind i 2021. Vi har lavet et vinterferie-program, men jeg tvivler på, at vi kan have åbent. Senere kommer vi til at tænke meget i at lave aktiviteter udenfor, fordi der er en række ting, der bedre kan gennemføres, selvom man ikke må være så tæt på hinanden. Men vi er bedre forberedte på det i år, siger hun.

Da Slots- og Kulturstyrelsen i 2018 lavede en kvalitetsvurdering af Give-Egnens Museum noterede de sig, at 11.306 personer havde besøgt museet i 2017. Det var var et fald på henholdsvis 29 procent og 45 procent siden kvalitetsvurderingerne i 2010 og 2004.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Delvis genåbning af efterskoler: Storebror pakker tasken, mens lillesøster må blive hjemme

Annonce