Annonce
Vejle

Tysk virksomhed truer Vejle-firma med retssag

Kasper Rugholm, driver Optima Sport, og er løbet ind i problmer på det tyske marked, hvor han også gerne vil sælge recovery boots. Foto: Mette Mørk
Optima Sport fra Vejle ligger i strid med det tyske firma Reboots om et varemærke. Det har fået store konsekvenser for vejlensernes salg i Tyskland.

Vejle: Udsigten til et potentielt millionkrav har fået de to virksomhedsejere Kasper Rugholm og Heine Kristiansen fra Vejle til at stoppe alt markedsføring i det tyske.

Deres firma Optima Sport trues med sagsanlæg fra den tyske konkurrent Reboots. Konkurrenten forlanger, at de stopper med at kalde og markedsføres deres produkt med navnet "recovery boots".

Recovery Boots er en form for massagestøvler, der skal hjælpe sportsudøvere til hurtigere restitution efter træning. Begge virksomheder sælger massagestøvlerne og bruger navnet i deres markedsføring.

Annonce

Den tyske konkurrent Reboots har dog fået varemærkeregistret "recovery boots" i Tyskland og har dermed eneret til at bruge navnet i Tyskland, og forlanger derfor vejlenserne stopper med at bruge navnet. Men det finder Kasper Rugholm urimeligt. Han kalder termen generisk.

- Det svarer til, at du ikke må bruge ordet vinterdæk i markedsføring. Recovery boots er det ord, folk forbinder med produktet. Hvis vi ikke må bruge ordet, så kan vores kunder ikke finde os. Vi ser flere af vores konkurrenter, der bruger ordet, for os giver det derfor overhovedet ingen mening, siger Kasper Rugholm, der er medejer af Optima Sport.

Recovery boots er ikke et beskyttet varemærke i EU. Ifølge Kasper Rugholm har Reboots fået afslag på dette, og derfor har han svært ved at forstå, hvordan de tyske myndigheder kan godkende varemærket og dermed sætte sig over EU.

Optima Sport har sat en advokat på sagen, og selvom de to vejlensere ikke er enig med de tyske myndigheder, så kan en tabt retssag få store konsekvenser.

- Hvis vi taber, kan vi potentielt miste millioner, og det har vi simpelthen ikke råd til, og vi må i værste fald lukke virksomheden. Jeg føler, det er Davids kamp mod Goliat, siger Kasper Rugholm.

Må ompakke støvler

Kasper Rugholm er triatlet og fik idéen til at sælge massagestøvlerne, da han selv døjede med tunge ben efter træning. Sammen med sin ven Heine Kristiansen startede han Optima Sport i 2017. Virksomheden sponsorerer blandt andet håndboldspiller Niklas Landin og fodboldspiller Janni Arnth og en række andre nordiske atleter.

Optima Sport

Optima Sport blev stiftet i 2017 af Kasper Juhl Rugholm og Heine Toft Kristiansen.

Vejle-firmaet sælger massage-støvler til professionelle og ambitiøse amatørsportsfolk samt ældre med problemer med kredsløb i benene.

Støvlerne tages på efter træning, og herefter sidder man med dem i cirka 20 minutter.

De to iværksættere sælger støvlerne i Danmark, Sverige, Norge og England.

Optima Sport var ved at få ind fod inden for i Tyskland, men brevet fra konkurrentens advokat ændrede alt.

- Vi blev nødt til at stoppe al markedsføring og med et ophørte vores salg i Tyskland. Vi er der, at hvis vi får en bestilling fra en tysk kunde, bliver vi nødt til at ompakke produktet i en ny kasse og vedlægge en ny indlægsseddel, fordi ordet recovery boots fremgår, siger han.

Tyskland er ifølge ham et stort marked for Optima Sport, og derfor har han ikke i sinde at opgive det.

- Tyskland er 18 gange større end Danmark, og der er et kæmpe vækstpotentiale for os. Vi bliver faktisk lidt provokeret af, at vi ikke kan bruge navnet, og vi har derfor heller ikke i sinde at give op uden kamp, siger Kasper Rugholm.

De to virksomhedsejere, om de på en lovlig måde kan omgå de tyske regler. Optima Sport overvejer at ansætte agenter, der kan sælge støvlerne direkte til tyske kunder, fortæller Kasper Rugholm. Foto: Mette Mørk

Gennem deres advokat prøver de at presse på for, de tyske myndigheder dropper, at det kun er Reboots, der må bruge ordet recovery boots. Hvis det ikke lykkes, vil advokaten undersøge, hvad der kan gøres i EU, fortæller Kasper Rugholm.


Hvis Optima Sport ikke kan lide spillereglerne i Tyskland, så burde de nok se sig om efter et andet marked.

Tom Keller, adm. direktør i Reboots.


Annonce

Reboots: Mange virksomheder gør det

Tom Keller er adm. direktør i tyske Reboots, mener ikke, at navnet er generisk. Reboots har konsekvent brugt "recovery boots" eller "reeboots recovery", som også er varemærkeregistret i Tyskland, forklarer han.

- Produktet i sig selv er ikke nyt. Det har været i Europa og Tyskland i omkring 40 år. Efter vi lancerede vores virksomhed og vores produkt, var termen "recovery boots" dog ikke rigtig brugt i Tyskland. Vi har brugt mange penge og kræfter på, at ordet "recovery boots" netop refererer til vores brand. Optima Sport bruger mange forskellige navne på tværs af forskellige sprog, siger Tom Keller.

Han medgiver, at varemærket ikke er i varemærkeregistret via den europæiske union, men han henholder sig til tysk lov. Derfor mener han, at han er i sin gode ret til at forsvare sig.

- Det er ikke Davids kamp mod Goliat. Vi er syv ansatte i firmaet, siger Tom Keller.

Tom Keller mener ikke, at det er noget odiøst i, at Reboots truer med sagsanlæg.

- Det er meget normalt, at tyske og i for sig andre virksomheder beskytter deres varemærker. Hvis Optima Sport ikke kan lide spillereglerne i Tyskland, så burde de nok se sig om efter et andet marked, siger Tom Keller.

Annonce
Vejle For abonnenter

Personalemangel får restauratør til at trække stikket og koncentrere sig om sin restaurant i Vejle: 'Vi er tvunget til at stjæle folk fra hinanden'

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Give-familien vandt igen titlen som Årets Købmand: Nu hedder halvdelen af prismodtagerne Eskildsen til efternavn

Vejle For abonnenter

VB'eren Kim Elgaard blev snydt, så vandet drev, og måtte flygte fra Maldiverne midt om natten: Nu er han efterskolelærer og vil udbrede nyt boldspil

Erhverv

Vindmølle-opsynsmænd fra Vejle løb med eftertragtet erhvervspris: Er lige blevet opkøbt af amerikansk firma

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Vejle

Bajonetsaven er sat i arbejde - i næste uge lander den store maskine: Så mange måneder tager det at at pille godsbanebygningen fra hinanden

Vejle For abonnenter

I dag falder afgørelsen i Vejle Motorbådklub: 11 medlemmer skal kæmpe for deres plads - formand frygter yderligere splittelse

Alarm 112

Voldsomt uheld i Vejle: Personbil slynget i grøften

Vejle

Så er det en kendsgerning: Skole har købt naboskolen af splittet Vejle Byråd - fremtrædende socialdemokrat blev sendt uden for døren

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Give

Nabokommunen vil bygge tre gigant-vindmøller klos op ad kommunegrænsen: Vi fortsætter kampen, lover modstanderne

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Navne

Den gamle overlæge får 10.000 kroner for at tale åbent om sorg og død: Han er selv blevet enkemand to gange

Annonce