Annonce
Hedensted

Ud med biler og ind med siddepladser: Butiksgade i Juelsminde undergår forvandling

Biler på Odelsgade må de kommende mange uger fortsætte hen ad Odelsgade i stedet for at dreje ind ad Juelsgade. Den første bid af gaden, der ses her på billedet, bliver lukket for biler. Det er håbet, at turister og lokale i stedet vil tage det til sig som et udeområde. Foto: Emil Fibiger
En del af Juelsgade skal være bilfrit område resten af sommeren. Handelsstanden i Juelsminde håber, folk vil tage det til sig som et opholdsrum.

Juelsminde: Sommeren 2020 byder på et nyt eksperiment i Juelsminde.

Den butikstunge ende af Juelsgade bliver lukket for trafik fra fredag i denne uge, altså 26. juni, og frem til mandag 7. september.

Det er strækningen med gul stenbelægning, som holdes fri for biler – omtrent fra efter Strøgbageriets vareindlevering til The Collector Pizza.

Annonce

Trækasser med blomster og marehalm skal pynte og afspærre gaden, hvor udemøbler placeres i øer, og en sandkasse også får plads.

To fluer med et smæk

Bag forvandlingen står Juelsminde Handelsstandsforening, Juelsminde Visionsråd og Hedensted Kommune.

Projektet tjener flere formål, fortæller handelsstandens formand, Tina Vind Trabjerg.

- Vi vil gerne skabe et opholdsrum, som er til gavn for kunder, men som også har værdi for det nederste af Juelsgade, hvor der er flere tomme butikslokaler lige nu. Det handler om at få gjort centrum og Juelsgade attraktive på den bedst mulige måde, siger hun.

Området skal også anspore turister til at gå via Odelsgade og bruge tid ved de lokale butikker, når de bevæger sig mellem naturlegepark og havn.

Annonce

En halv mio. i ryggen

Hedensted Kommune er gået med i projektet med henblik på at understøtte handelslivet.

Byrådet viste opbakning i april ved at øremærke en halv million kroner til ”udelivsområde i Juelsgade i sommersæsonen”. Tilskuddet var en del af en større hjælpepakke til turistområdet.

En stor del af pengene er gået til trækasserne og møblerne, der placeres på gaden, fortæller innovationskonsulent Line Holmgaard Hansen, der er Hedensted Kommunes repræsentant i Juelsminde Visionsråd.

- Møblerne er lavet af træ fra bolværk fra gamle færgelejer. Der vil være plankeborde, bænke og træklodser at sidde på. Det passer ind i det maritime, vi gerne vil have som rød tråd i byen. Det er kvalitetsmøbler, der vil kunne bruges år efter år og flyttes rundt i byen, siger hun.

Annonce

Bliver et forsøg

Beboere og forretningsdrivende på den gule del af Juelsgade er løbende blevet orienteret om planen, men et planlagt møde blev aflyst på grund af forsamlingsforbuddet.

Afspærringen ændrer køreturen for nogle og fjerner parkeringspladser.

- Mister vi parkeringspladser? Ja, men det skulle gerne bidrage med noget andet, siger Tina Vind Trabjerg.

Hun håber, at gæster og lokale vil se en idé i at købe mad eller drikkevarer hos bager, cafe, pizzeria eller værtshus og bruge noget tid på stedet og de omkringliggende butikker.

- Det er klart. Det er en prøve. Vi skal have fundet ud af, om det er det rigtige at gøre, og om det bliver taget godt imod, siger hun.

På grund af coronasituationen har handelsstanden ikke besluttet, om der i år skal afholdes Open by Night og andre af de ellers faste sommerarrangementer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Annonce