Annonce
112

Udendørs fitness-område udsat for hærværk

Mandag morgen flød Brande Fitness’ udendørs træningsområde med glasskår efter weekendens festligheder. Omfanget har fået foreningens formand til at anmelde det til politiet som hærværk. Foto: Mikael Lund
Det nye udendørs træningsområde ved Brande Hallerne har haft besøg af vandaler, der har knust flasker.
Annonce

Brande: Det er ikke meget mere end tre måneder siden, at borgmester Ib Lauritsen indviede Brande Fitness’ nye udendørs træningsområde ved Brande Hallerne. Knap en måned senere valgte Brande Fitness at følge sundhedsmyndighedernes opfordring og lukke området. Det blev gjort med rød/hvide afspærringsbånd, men det er bestemt ikke alle, der har respekteret afspærringen.

Flere gange siden er området blevet benyttet som festplads af formentlig unge mennesker, og i den forgangne weekend var den så gal igen.

Formand for Brande Fitness, Morten Mathiasen, oplyser, at det er mindst tredje gang, det er sket, men at svineriet aldrig tidligere har haft et tilsvarende omfang.

Flere flasker er blevet smadret, så store dele af træningsområdet flyder med glasskår, og der kan ikke være tale om uheld, da glas og flasker tabt fra selv relativt stor højde ikke vil gå i stykker ved mødet med det stødabsorberende underlag. Derimod er det tydeligt, at flaskerne bevidst er blevet knust mod redskaberne, så fitness-formanden har mandag valgt at anmelde hærværket til politiet.

Lokalbetjent Lars Lyhne har derfor været forbi for at besigtige skadernes omfang, og har man oplysninger i sagen – eller måske ligefrem behov for at gå til bekendelse – kan han eller en af hans kolleger som altid træffes på tlf. 114.

Det er ikke meget mere end 3 måneder siden, det udendørs træningsområde ved Brande Hallerne blev indviet. Ved den lejlighed udtrykte fitness-formand Morten Mathiasen sit håb om, at alle ville være med til at passe godt på området og behandle det ordentligt. Foto: Mikael Lund
Annonce

Flere timers oprydning

Imens er foreningens administrative medhjælper, Britta Rosenkilde, endnu engang gået i gang med at rydde op efter de unge mennesker. Hun er med egne ord både rasende og ked af det over, at de splinternye træningsfaciliteter bliver behandlet på den måde.

Træningsområdet er – under normale omstændigheder – beregnet til at blive benyttet – også gerne som samlingssted – men under den forudsætning, at tingene bliver behandlet ordentligt og efterladt i samme stand, som de blev forefundet. Det var på ingen måde tilfældet, da Britta Rosenkilde inspicerede området mandag morgen.

Netop på grund af det stødabsorberende underlag er det heller ikke bare lige at tage en kost og feje op efter vandalerne; der skal andre metoder til, så de motionister, der på et tidspunkt skal benytte redskaberne igen, ikke risikerer at rode rundt i glasskår.

Også idrætsbørnehaven Tumlehøj har indenfor den seneste tid mindst to gange haft uønsket besøg på legepladsen, og også på Brande Stadion ligger der jævnligt efterladenskaber, ikke mindst ved multibanen, efter weekend-festligheder. I yderste konsekvens kan det betyde, at Brande Fitness’ udendørs træningsområde må hegnes ind, så det kun kan benyttes af foreningens medlemmer, oplyser Britta Rosenkilde og understreger, at det jo ikke var det, der var meningen med nyanlæggelsen – men at det kan gå hen og blive nødvendigt, hvis hærværket fortsætter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Hetek satser på sikring

Annonce