Annonce
Ikast-Brande

Udendørs pinsegudstjeneste bliver til drive in-gudstjeneste

Ved pinsegudstjenesten i 2017 måtte man grundet vejret rykke den udendørs gudstjeneste indenfor i Remisen. Ved den lejlighed faldt 2. pinsedag sammen med grundlovsdag, så fhv. biskop Kjeld Holm(billedet) var inviteret til at holde grundlovstalen. Han medvirker dog ikke ved drive in-gudstjenesten i år, men det gør det farverige altertæppe fremstillet af elever fra Uhre Friskole givetvis. Arkivfoto: Mikael Lund
Gudstjeneste 2. pinsedag holdes ved pladsen foran RemisenBrande.
Annonce

Brande: Siden Brandes 100-års jubilæum som stationsby i 2014 har der hvert år 2. pinsedag været afholdt gudstjeneste i eller – når vejret har været til det – foran RemisenBrande.

Sådan bliver det også i år, selvom 2. pinsedag falder 1. juni – en uge før den forventede lempelse af forsamlingsforbuddet træder i kraft.

Gudstjenesten bliver nemlig afviklet som en drive in-gudstjeneste på pladsen foran Remisen. Det oplyser sognepræst Arne Holst-Larsen.

På den måde må man være lige så mange, man vil, oplyser han, og også for folk, der befinder sig i risikogruppen er det fuldt forsvarligt at deltage i gudstjenesten.

Selve gudstjeneste bliver vist på storskærm, mens lyden kan høres på bilradioen.

Vinduet i bilens venstre side (førersiden) må åbnes, til gengæld skal motoren være slukket, oplyser Arne Holst-Larsen videre.

Udover ham selv medvirker også Brande Kirkes to øvrige præster, Rie Mortensen og Anne T. Dolmer, ved gudstjeneste, og det samme gør Jørgen Nickelsens folkemusikgruppe.

Temaet for gudstjeneste bliver – meget passende, da det nu er pinse - Helligåndens fornyelse af verden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smitten eksploderer også i Vejle: Borgmesteren opfordrer alle til at holde fast i de gode vaner

Danmark

Plantekød og pølsesnak

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce