Annonce
Vejle

Udenlandske kunstnere søger ophold i Vejle

Kunstfotografen Britta Egebjerg , der er koordinator på Grafisk Værksted Vejles andet "Artist in Residence"-projekt: - 24 ansøgere fra 19 lande er så glædeligt og overvældende. Det vidner om, at vi formidlingsmæssigt er nået ud i verden og har synliggjort Grafisk Værskted og ikke mindst Vejle som grafikby. Arkivfoto: Kim Haugaard

Ny idé er slået an. 24 ansøgere fra 19 lande har søgt om at komme på et "Artist in Residence"-ophold i Vejle og dele viden med kollegerne.

Vejle: Grafisk Værksted Vejle er overvældet over de mange ansøgere, som har søgt om at komme i betragtning til anden udgave af Grafisk Værksteds Grafisk "Artist in Residence"-projekt, som henter en international grafiker til Vejle på en måneds ophold.

- Vi har fået 24 ansøgere fra 19 lande, det er glædeligt og overvældende. Det vidner om, hvordan vi formidlingsmæssigt er nået langt ud i verden og har synliggjort både Grafisk Værksted Vejle og ikke mindst Vejle som grafikby, siger kunstfotografen Britta Egebjerg, der er koordinator på "Artist in Residence".

Hun fortæller, at ansøgerfeltet spænder meget bredt fra helt nyuddannede kunstnere til meget veletablerede med mange års erfaring.

- Ansøgerne er meget kvalificerede, vi er faktisk lidt ydmyge, når vi gennemgår ansøgerfeltet. Det professionelle niveau står meget tydeligt. Vi har vægtet vidensdeling som en betydningsfuld del af programmet. Derfor er det foruden den kunstneriske faglighed meget vigtig for os at kunne mærke, at netop vidensdelingen har været motivation til at ansøge om et ophold, fortæller Britta Egebjerg.

24 ansøgere, der repræsenterer 19 lande. Så glædeligt og overvældende. Det vidner om, hvordan vi formidlingsmæssigt er nået lang ud i verden og har synliggjort både Grafisk Værksted Vejle og ikke mindst Vejle som grafikby.

Britta Egebjerg, koordinator på Artist in Residence
Annonce

30.000 kroner fra fond

Det er kunstnere fra Norge, Polen, Grækenland, Irland, England, Thailand, Finland, Pakistan, Italien, Indien, Australien, Bulgarien, USA, Brasilien Tyskland, Island, Cambodia og Indonesien, der har søgt.

"Artist in Residence" har fået 30.000 kroner i støtte af Den Obelske Familiefond, der støtter samtidskunsten.

- Det er en meget vigtig fond, og vi er stolte af at få Vejle og samtidskunsten på Danmarkskortet med denne donation. Vi er også blevet optaget i "Res Artis". Det er et netværk bestående af over 600 centre og organisationer i over 70 lande, der tilbyder ophold og netværkdannelse for kunstnere, kuratorer og andre kreative mennesker.

- Foruden Grafisk Værksted Vejle er Hollufgaard i Odense, Kirsten Kjær Museet og Statens Værksteder de eneste danske organisationer, der er optaget i dette netværk. Det er også noget ganske særligt set i nationalt perspektiv, siger Britta Egebjerg.

Kunstneren, der bliver tildelt "Artist in Residence"-opholdet i foråret, bliver valgt i denne uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce