Annonce
Vejle

Udlån af grej: Traileren er ladet med fiskeudstyr

Traileren er fyldt med det rette grej, uanset om du fisker i å, sø eller hav. Foto: Lars Saugbjerg
Vejle Sportsfiskerforening har et godt tilbud: Fiskeekspressen. Det er et tilbud om udlån af fiskeudstyr til familier, foreninger, skoler, dagtilbud og andre grupper, der vil ud at fiske. Helt gratis.
Annonce

Vejle: Luk op for noget godt, luk op for ... fiskeekspressen. Traileren hos Vejle Sportsfiskerforening bugner af udstyr, og du kan låne det helt gratis.

- På landsplan er der indkøbt 10 trailere, og vi har modtaget en af dem. Projektet er tiltænkt nye, unge lystfiskere, men alle interesserede kan låne traileren. Det kan være klub, et firma, en forening eller familier, der gerne vil stifte bekendtskab med fiskeriets mange glæder, fortæller Peter Ammitzbøll og Henrich Petrowski, Vejle Sportsfiskerforening.

Traileren med indhold koster 130.000 kroner. Den store mængde grej kan få det til at krible i fingrene på enhver lystfisker.

Fisketraileren indeholder 20 stænger. Foto: Lars Saugbjerg

- Vognen indeholder rigtig meget udstyr. 20 komplette stænger - samt alt fra spande, knive og fangstnet til redningsveste og waders. De mange plastikbokse er fyldt med endegrej til enhver lejlighed; blink, spinnere og kroge uanset om man fisker i å, sø, hav eller put & take, siger Peter Ammitzbøll.

Annonce

Penge til vedligeholdelse

Fiskerne fra den lokale klub forsikrer, at udstyret er af en god kvalitet. Nu skal det bare i brug.

- Indtil videre har vi kun haft to forespørgsler på Fiskeekspressen, men vi har heller ikke markedsført den. Udstyret er til for at blive brugt, og vi håber, at mange vil benytte sig af muligheden for at få en naturoplevelse gennem fiskeriet, lød det for nylig fra foreningens formand, Erik Asmussen.

Endegrej er der masser af. Og kasserne vil løbende blive fyldt op, når grejet bliver slidt eller forsvinder ved bundbid. Foto: Lars Saugbjerg

Går alting som planlagt, vil grejet blive slidt.

- Vi får 6000 kroner årligt via Danmarks Sportsfiskerforbund til genopfyldning, altså vedligehold af udstyret, så vognen vil altid være klar til at komme ud, siger Erik Asmussen.

Som udgangspunkt følger der ikke en lystfisker med, når man låner traileren. Men foreningen er naturligvis til at tale med, hvis en flok uerfarne unge eller børn har brug for vejledning.

Peter Ammitzbøll og Heinrich Petrowski, Vejle Sportsfiskerforening, fortæller, at man nu kan låne en trailer til et fiskearrangement for grupper. Foto: Lars Saugbjerg

Er du interesseret i at låne fisketraileren, så send en mail til Vejle Sportsfiskerforening, vsf@vsf-vejle.dk - og book gerne i god tid.

Annonce

Nyt tiltag: Fiskeskolen

Fiskeekspressen kommer et nyt tiltag i Vejle Sportsfiskerforening til stor gavn. Fiskeskolen.

- Fiskeekspressen og Fiskeskolen er to forskellige projekter. De lapper dog ind over hinanden, da vi har mulighed for at bruge trailerens udstyr til vores fiskeskole, fortæller Peter Ammitzbøll og Henrich Petrowski.

Mange indvandrere kæmper med at blive en integreret del af det danske samfund. Derfor har Friluftsrådet, Danmarks Sportsfiskerforbund og Integrations-portalen.dk i sin tid taget initiativ til Fiskeskolen, der skal være med til at hjælpe de unge ud i foreningslivet - og samtidig hjælpe foreningerne med at byde dem indenfor.


Det er et super projekt, meget positivt. Vi er overraskede over de unges gåpåmod og tålmodighed, både hos drengene og pigerne.

Heinrich Petrowski


- Vi har taget et langt tilløb, for projektet er ret tidskrævende, men nu er vi i gang med fem forløb hen over efteråret, fortæller Heinrich Petrowski.

Annonce

Gå-på-mod

Foreningen har indledt samarbejde med den multikulturelle skole Vejle Privatskole.

- Det er et super projekt, meget positivt. Vi er overraskede over de unges gåpåmod og tålmodighed, både hos drengene og pigerne. De går virkelig op i fiskeriet - og vi har ikke set en eneste mobiltelefon på turene, smiler "underviserne".

Og integrationen går begge veje.

- Vi lærer jo også en masse om dem; deres hverdag og deres kultur, lyder det fra de to fiskere.

Fiskeskolen er ikke forbeholdt tosprogede. Alle interesserede er velkomne til at rette henvendelse til Vejle Sportsfiskerforening.

Fiskeekspressen

  • Fiskeekspressen - lystfiskeri for alle er et tre-årigt forsøgsprojekt, der indgår i regeringens sommerferiepakke ”Sommer i Danmark” under initiativet Bedre muligheder for lystfiskeri. Projektet opstod, da covid-19 lukkede landet ned.
  • Formålet er blandt andet at undersøge, om muligheden for at låne gratis udstyr - og få hjælp til at fiske - kan få flere til at blive lystfiskere.
  • Projektet er finansieret af Miljø- og Fødevareministeriets naturmålsmidler. Danmarks Sportsfiskerforbund og lokale sportsfiskerforeninger står for driften af Fiskeekspressen.
  • I alt findes der 10 "fisketrailere". En af dem står hos Vejle Sportsfiskerforening.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce