Annonce
Fredericia

Udmelding var en fejl: Vaccinationscenter i Fredericia åbner først 19. april

Det bliver først muligt at blive vaccineret i Fredericia fra mandag 19. april. Her er det fra tidligere på året på Othello i Fredericia. Arkivfoto: Klaus Madsen
Mandag 19. april åbner det fjerde af de fire nye vaccinationscentre i Trekantområdet i Messe C.

Fredericia: Lige før påske meldte Region Syddanmark ud, at der ville åbne fire lokale vaccinationscentre i Trekantområdet - og centret i Fredericia ville slå dørene op mandag 12. april.

Borgerne i Fredericia og omegn må dog vente yderligere en uge. Vaccinationscentret i Fredericia, der kommer til at ligge i Messe C, åbner nemlig først mandag 19. april.

- Der er desværre sket en intern koordineringsfejl, lyder det fra Cathrin Tromberg Bræstrup, kommunikationschef hos Sygehus Lillebælt, der står for driften af vaccinationscentrene.

Vaccinationscentret i Fredericia er dermed det sidste af de fire nye, lokale vaccinationscentre i Trekantområdet. Onsdag åbnede et center i Vejle Kommune. Fredag åbner vaccinationscenter i Middelfart, og mandag er turen nået til centret i Kolding.

De lokale vaccinationssteder vil i begyndelsen kun have åbent udvalgte dage og ofte med en-to ugers mellemrum mellem åbningsdagene. Formålet er at samle en større mængde vaccinationer på åbningsdagene, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

I takt med stigende leverancer af vaccinen vil der komme flere åbningsdage.

Region Syddanmark åbner i alt 24 lokale vaccinationssteder rundt om i regionen, som skal supplere de syv store centre.

Annonce

Store stikkedag

Vaccinationsstedet i Fredericia når dermed ikke at blive klar til Region Syddanmarks store vaccinationsdag på mandag.


Mandag har vi generalprøve på at vaccinere 20.000 borgere på en dag i hele regionen. Normalt vaccinerer vi 3-4000 borgere om dagen.

Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark


- Mandag har vi generalprøve på at vaccinere 20.000 borgere på en dag i hele regionen. Normalt vaccinerer vi 3-4000 borgere om dagen. Det er et stort set up, når vi skal have så mange borgere vaccineret, som vi tester på mandag, siger koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen.

Sidst de danske regioner testede deres vaccinationskapacitet var fredag 26. februar, hvor knap 33.000 danskere blev vaccineret - heraf 9000 borgere i Region Syddanmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Annonce