Annonce
Børkop

Udsalg på en helt ny måde: Bag det blå bord holdes der stadig åbent

Galleri Design holder et alternativt udsalg og har også åbent. Men man skal holde sig foran det blå bord. Foto: Jørgen Flindt
Hos Galleri Design i Ny Boder i Børkop har Kirsten Madsen valgt at gå nye veje. Med masser af afstand har hun skabt en ny form for samhørighed, der holder hendes butik i gang, trods nedlukning.

Børkop: Det blå bord står lige foran døren ind til tøjbutikken Galleri Design, så ingen kan komme ind i butikken.

Normalt vil det være verdens dårligste strategi at spærre indgangen til sin butik, men lige nu er det en strategi med mere dybde end som så.

Det åbne Børkop

Selvom Danmark på mange måder er lukket ned, og dermed også meget i Børkop og omegn, er der stadig meget åbent.

Vi sætter i en serie fokus på handelslivet i Børkopområdet. Der er mest fokus på de steder, som stadig holder åbent.

For det virker. Butikken kan holde åbent. Ikke fysisk, men indehaver Kirsten Madsen sælger via nettet, Facebook, sms eller et opkald, og så kan kunderne få varerne sendt eller, som mange gør brug af, personligt hente det ved det blå bord, hvor det står pakket og klart, når man kommer.

- Det blå bord er et blikfang, som viser, at jeg stadig har åbent. Og ud over at det bliver meget kommenteret, bliver muligheden for at afhente her ved bordet også godt benyttet. Jeg vil da allerhelst bare have, at alt er som normalt, men jeg tager det, som den udfordring det er, og det går nu meget godt, siger hun.


Jeg vil da allerhelst bare have, at alt er som normalt, men jeg tager det, som den udfordring det er, og det går nu meget godt-

Kirsten Madsen, Galleri Design


Kirsten Madsen fortæller, at hun tjener mindre end vanligt, men mere end hvis hun lukkede ned og gik på den ydelse, som staten byder på her i nedlukningen.

- Jeg har det bedst med at være i gang, og så har det den fordel, at jeg forbliver synlig. Det er også vigtigt i disse tider, forklarer hun.

Annonce

Det løser sig

Ind kommer kunderne dog ikke. Døren er lukket, og de kan derfor ikke prøve tøjet. Det må de gøre derhjemme.

- Det er selvfølgelig en af de mere usmarte ting ved det her, men sådan er det, og forholdsreglerne mod corona er og bliver det vigtigste. Det lever vi alle med, og det løser sig, siger hun.

Men når kunderne ikke kan komme ind, må de blive ude, og ud over det blå bord har hun opfundet en anden nyhed til lejligheden. Et vindueskup. Det er ganske enkelt et vindue fyldt med varer, der er sat ned, og som så har et nummer. Så kontakter man Kirsten og fortæller nummeret og størrelsen, og så får man svar tilbage på, om man nåede at være den, der gjorde det gode kup. På den måde fungerer et udsalg anno 2021 også.

Igen kan varerne afhentes ved det blå bord.

- Det vindue har vist sig at være en ret fantastisk ting, som jeg vil fortsætte med, når det atter åbner op. Det virker simpelthen bare ret godt, siger hun.

Når samfundet åbner op igen, forsvinder bordet, for døren skal jo helst kunne åbnes for kunderne.

- Der er da ingen tvivl om, at jeg glæder mig meget til at alt bliver normalt igen. Hverdagen er nu bare bedst, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Sport

Give starter ligaen i København

Annonce