Annonce
Vejle

Udsatte kan ikke ses fra altaner: Naboklager flytter tilbud til udsatte

De er blevet smidt væk fra åen og Byparken og sidder i dag mest i Mariaparken. I mange år har de udsatte savnet deres eget sted, hvor de kan sidden udenfor og være i fred uden at genere hverken forbipasserende eller naboer. Arkivfoto: Martin Ravn
- Vi ønsker at skabe så få gener som overhovedet muligt, siger formanden for byrådets voksenudvalg, Gitte Frederiksen (V), der har taget beslutningen sammen med borgmesteren.
Annonce

Vejle: Det uderum, der i starten af juli åbner til gavn for Vejles mest udsatte borgere, bliver flyttet få meter. Det sker efter, at uderummets kommende naboer har sendt en klage til Vejle Kommune.

Heri gør Ejerforeningen Flegmade 4-6 opmærksom på, at den accepterer beliggenheden, såfremt beboerne undgår udsigten til uderummet fra deres altaner.

Samtidig vil brugerne af tilbuddet opleve, at "de er helt ugenerede", påpeger de i klagen, som borgmester Jens Ejner Christensen (V) og formanden for byrådets voksenudvalg, Gitte Frederiksen (V), har valgt at lytte til.

De har holdt et møde med naboerne og besluttede her at rykke uderummet en smule tættere på Skolegade og dermed lidt længere væk fra Flegmade og boligerne.

Annonce

Alle skal være trygge

Placeringen er dermed lige bagved og nærmest midt for kommunens adminitrationsbygning i Byparken.

Uderummet skulle have ligget tættere parkpedellernes trådbur (nederst til venstre på luftfotoet) i retning af Flegmade. Nu rykker det tættere på Skolegade. Illustration: Vejle Kommune

- Vi er glade for et positivt samarbejde med ejerforeningen og har lyttet til deres ønske om ikke direkte at kunne se uderummet fra deres boliger. Vi ønsker at skabe så få gener som overhovedet muligt, så der er plads til, at både beboerne og de udsatte kan føle sig trygge, forklarer Gitte Frederiksen om beslutningen.

Sagen har de seneste måneder rundet både voksenudvalget, teknisk udvalg og økonomiudvalget, men er på intet tidspunkt sendt i høring hos naboerne, der inden klagen sendte en indsigelse til kommunen. De udviste frustration over ikke at være blevet spurgt.

Annonce

Sjusket og udemokratisk

Avisen har været i kontakt med formanden for Ejerforeningen Flegmade 4-6, som ikke ønsker at uddybe, men i indsigelsen skrev beboerne, at de forudså "massive gener fra et udendørs opholdssted", og at de i forvejen føler sig generet "af den menneskelige trafik til og fra værestedet og fixerummet i Kirkens Korshær samt den tilhørende narkohandel".

Viceborgmester Dan Arnløv (K) bakkede op om synspunktet og kaldte processen "sjusket og udemokratisk". Hvilket Gitte Frederiksen ikke er helt enig i.

- Vi valgte ikke at sende forslaget i høring, fordi der er tale om et midlertidigt tilbud, der ligger på kommunens grund. Men selvfølgelig er det bedste altid at tale sammen, og det har vi gjort og fundet en løsning, alle kan leve med, siger udvalgsformanden.


Selvfølgelig er det bedste altid at tale sammen, og det har vi gjort og fundet en løsning, alle kan leve med.

Gitte Frederiksen (V), formand for Vejle Byråds voksenudvalg


Tilbuddet lukker til efteråret. Det bliver kun permanent, hvis politikerne prioriterer det i budgettet for de kommende år. Her er Nyboesgade ved Spinderihallerne ifølge et referat fra et møde i voksenudvalget i spil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce