Annonce
Vejle

Udsigt til øget sikkerhed ved Vejle-skole

Sådan kommer det nye trafiksikkerhedsprojekt ved Søndermarksskolen til at tage sig ud. Illustration: Vejle Kommune

Politikerne orienteres om projekt med ny cykelsti, afsætningsplads og rundkørsel.

Vejle: Eleverne på Søndermarksskolen i Vejle kan se frem til en mere sikker dagligdag, når det gælder trafik.

Tirsdag får politikerne en orientering om et større anlægsarbejde ved skolen. Allerede i marts sagde byrådet ja til projektet, og arbejdet er sat i gang.

Ændringerne på Søndermarksvej omkring skolen skal skille gående, cyklister og bilister. Vurderingen er, at det vil give en mere sikker skolevej.

Annonce

P-pladser forsvinder

En ny cykelsti parallelt med Søndermarksvej skal sikre, at de elever, der skal til den vestlige del af skolen og Søndermarkshallen, kan komme frem uden at køre på vejen.

I dag er der parkeringspladser foran skolen - men de flyttes til den vestlige ende af skoleområdet i forbindelse med projektet.

Samtidigt bliver der indrettet en såkaldt Kiss and Ride-plads lige foran skolen. Det betyder, at elever, der bliver kørt til skole, ikke længere skal krydse vejen. De kan stige af ved fortovet foran skolebygningen.

For at det kan lykkes, er det nødvendigt, at bilerne kan vende og køre tilbage ad Søndermarksvej. Til det formål skal der anlægges en lille rundkørsel ved indkørslen til den nuværende parkeringsplads og indkørslen til Søndermarkshallen.

Alt i alt bevilgede byrådet tilbage i marts 590.000 kroner til projektet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Rotte lukker Fakta på Uhrhøj

Annonce