Annonce
Billund

Udsigt til færre gymnastikhold i Vorbasse: - Vi mangler trænere

Vorbasse gymnastikforening mangler trænere. Billedet er fra gymnastikskole i Vorbasse Fritidscenter i 2015. Arkivfoto: Andreas Bjerre
Normalt kan Vorbasse Gymnastikforening under KFUM/ KFUK tilbyde fire forskellige gymnastikhold, men til næste år ser det ud til, at der kun kommer to børnehold. Der er alvorlig mangel på trænere.
Annonce

Vorbasse: I de seneste år har Vorbasse Gymnastikforening kunnet tilbyde fire børnehold. To mor-barn-hold og to hold fra henholdsvis 0.-2. klasse og 2.-4. klasse, men hvis foreningen ikke finder flere instruktører og hjælpetrænere i løbet af sommeren, ser udbuddet ud til at blive halveret, og der bliver ikke tilbudt gymnastik til skolebørnene i Vorbasse til næste sæson.

- Syv-otte trænere hopper fra i år, fordi de enten skal på gymnasiet eller efterskole. Skal de også passe gymnastikken, hænger det ikke sammen med lektier og bus til og fra skole, siger Winnie Pihl Pedersen, der er bestyrelsesmedlem i foreningen og forælder til gymnastikbørn.

Hun har siddet med i bestyrelsesarbejdet i et år. De øvrige bestyrelsesmedlemmer har kun lidt længere erfaring - de begyndte et år tidligere, og derfor kender Winnie Pihl Pedersen heller ikke til, at gymnastikforeningen tidligere skulle have været ramt så hårdt af mangel på instruktører.


Syv-otte trænere hopper fra i år, fordi de enten skal på gymnasiet eller efterskole. Skal de også passe gymnastikken, hænger det ikke sammen med lektier og bus til og fra skole

Winnie Pihl Pedersen


- Vi er ret uheldige, for mange af vores trænere kommer i år fra den samme årgang, så det rammer hårdt, siger Winnie Pihl Pedersen.

Annonce

Tænk hvis der var en ung gut...

Bestyrelsen har forsøgt at finde nye trænere via Facebook - gerne nogle med en smule erfaring.

- Det kræver noget at være instruktør og hjælpetræner - der er ikke bare lige en voksen, der kan tage 20 børn og så undervise. Det er umuligt, og der er også noget forberedelse i det, påpeger Winnie Pihl Pedersen, der gerne vil have både voksne, unge mænd og piger og hjælpetrænere, der kan gå sammen og hjælpe hinanden med opgaven.

- Eller tænk hvis der var en ung gut et sted, der havde haft springhold, som kunne tænke sig at lære noget videre til drengene i Vorbasse, siger Winnie Pihl Pedersen.

Alle i bestyrelsen er enige om, at det er brandærgerligt, at der ikke bliver det samme udbud af gymnastik i byen.

- Jeg har selv børn, der går til gymnastik, og det har simpelthen gjort så meget for dem alle i forhold til selvværd og selvtillid, siger Winnie Pihl Pedersen, der har det svært med at skulle opsøge gymnastiktilbud til sine børn i en anden by.

- Jeg er jo kommet med i bestyrelsen, fordi jeg gerne vil tage et ansvar og hjælpe til, men samtidig er vi som alle andre også presset på tid med dine, mine og vores børn, byggeprojekter og job, siger Winnie Pihl Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Tre nye corona-smittede på et døgn: Borgmester forventer at se flere syge i Vejle

Annonce