Annonce
Vejle

Udsigt til masser af regn: Kommunen har beredskabet på fuldt blus

- Det er ikke en fuldstændig uvant situation for os. De, der ved, at vandet risikerer at komme ind, skal være forberedte på at lægge sandsække. Det er den enkelte borgers ansvar at beskytte sin ejendom, siger højvandsvagt Paul Landsfeldt. Arkivfoto: Yilmaz Polat
DMI forudser masser af regn søndag. Der er risiko for, at åerne løber over og skaber lokale oversvømmelser. Vejle Kommune kører derfor med fuldt beredskab.
Annonce

Vejle: Søndag forudser DMI's vejrprognose en heftig omgang regn over Vejle Kommune.

Mellem 20 og 30 millimeter regn skulle der falde i løbet af døgnet, og der er risiko for oversvømmelser, da jorden allerede er godt mættet af vand. Det oplyser Vejle Kommunes højvandsvagt, Paul Landsfeldt.

- Vi fik meget regn sidste weekend, og vandet står højt i åerne. Nu kommer der endnu mere regn. Det vil sige, at hvis prognoserne holder stik, eller det bliver værre, så er der mulighed for, at åerne begynder at løbe over visse steder, sagde Paul Landsfeldt fredag middag.

Han kunne ikke sige, hvor i kommunen overløb kan ske. Ligesom regnprognoserne er behæftet med usikkerhed og er tidligere blevet nedjusteret. Men har man tidligere haft problemer med oversvømmelser, er det en god idé at være opmærksom.

I Vejle by er sluserne og pumperne klar til at lede vandet ud i fjorden.

Når det har regnet så meget, er svært at sige, hvor hurtigt vandet strømmer ned ad bakkerne og ud i vandløbene. Hvis det sker for hurtigt og voldsomt, kan vi få en dag som i oktober måned.

Paul Landsfeldt, højvandsvagt

Annonce

Oktoberdag spøger

Der er en lille sandsynlighed for, at slusen ved Sønderåen ikke kan følge med, da vandet allerede står højt, forklarede højvandsvagten fredag.

- Der er en lille sandsynlighed for, at vi ikke kan håndtere vandmængden. Vi tror, vi kan. Men når det har regnet så meget, er svært at sige, hvor hurtigt vandet strømmer ned ad bakkerne og ud i vandløbene. Hvis det sker for hurtigt og voldsomt, kan vi få en dag som i oktober måned, siger Paul Landsfeldt.

Fredag 11. oktober faldt cirka én måneds regn på et døgn. Dét kom fuldstændigt bag på kommunen, da vejrprognoserne slet ikke havde meldt om den mængde nedbør. Desuden var Vejle Spildevand ved at udføre reparation på slusen. Da slusen kom i sving, kunne den ikke følge med vandpresset. Flere steder i Vejle blev oversvømmet.

Denne gang er man beredt og kører med fuldt beredskab i weekenden, lød det fra Paul Landsfeldt fredag.

DMI lover også kraftig blæst. Den får dog ikke betydning for øget vandstand. Tværtimod vil blæsten hjælpe til med at lede vandet ud af fjorden, da den kommer fra vest, oplyser Paul Landsfeldt.

- Men vandet kommer tilbage igen, når vinden holder op. Det var det, der skete mandag aften, hvor vi fik en meget høj vandstand, siger Paul Landsfeldt

Alle kommunens borgere kan hente sandsække ved Materielgården på Vardevej 268.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce