Annonce
Vejle

Søndermarkshallen får 25 millioner kroner: Udskudt halprojekt passer idémand

Kenneth Smed har forladt posten som formand for Søndermarken Vejle HK for at hellige sig arbejdet i Søndermarkens Idræts Udvalg, som i samspil med Vejle Kommune skal arbejde på at udvide Søndermarkshallen. Arkivfoto: Claus Skovholm
Paraplyorganisationen Søndermarkens Idræts Udvalg ser det ikke som en ulempe, at byrådet først vil frigive millioner af kroner til haludvidelse i 2023.
Annonce

Søndermarken: Etableringen af et egentligt idrætscenter ved Søndermarkshallen i Vejle nåede forleden et stort skridt nærmere realiseringen.

Og på samme tid rykkede anlægsprojektet længere ud i fremtiden.

Forklaringen på paradokset er, at et samlet Vejle Byråd forleden bevilgede 25 millioner kroner til en ny hal 2 til Søndermarkshallen.

Hallen har også ambitioner om at etablere fitnesscenter, cafe, multisal, vaskeplads til mountainbikes og tidssvarende omklædningsrum i centret.

Byrådspolitikernes budgetforlig betyder dog også, at byrådet først udbetaler de mange millioner i 2023, men det er ikke malurt i bægeret hos Søndermarkens Idræts Udvalg, SIU.

Annonce

Glad for timingen

Den nyetablerede paraplyorganisation, som samler lokalområdet selvstændige foreninger som Søndermarken Vejle HK, Søndermarkens Gymnastik Forening, Vejle Kammeraterne og Dit Hjertes Motionsklub under en fælles paraply, skal være med til at realisere projektet.

Og her er den nyudnævnte formand, Kenneth Smed, glad for budgetforliget og dens timing.

- Det kunne være fedt, hvis vi kunne få pengene til næste år. Men aftalen med kommunen er, at vi skal finde penge til projektet, og det tror jeg ikke, at vi kan på et år. Det er mere realistisk, at vi selv finder pengene, og alt er på plads i 2023, siger Kenneth Smed.

En ekstra hal, et caféområde, et fitnesscenter og tidssvarende omklædningsrum. Det er nogle af ønskerne til en udvidet Søndermarkshallen. Illustration: Vejle Kommune

Han har fået en del henvendelser fra folk i lokalområdet, som opfordrer SIU til at forsøge at få udbetalingen af pengene rykket frem, og formanden ser også 2022 som en fin deadline, hvis det kan lade sig gøre.

Annonce

Blive skarpe på løsninger

- Alle vil gerne have nye kvadratmeter hurtigst muligt, men vi må også være realistiske. Det vigtigste er, at der nu er sat penge af til projektet, som er estimeret til 30 millioner kroner. Hvad det ender ud med, må vi se, når det skal i udbud, siger Kenneth Smed.

Det handler ikke kun om at samle penge lokalt og søge penge hos diverse fonde. SIU skal også bruge tiden på at konkretisere anlægsprojektet.


Alle vil gerne have nye kvadratmeter hurtigst muligt, men vi må også være realistiske. Det vigtigste er, at der nu er sat penge af til projektet.

Kenneth Smed, formand for Søndermarkens Idræts Udvalg


- Vi får nu tre år til at blive helt skarpe på ting som hvilke energiløsninger, vi skal vælge, og om vi for eksempel skal vælge et større fitnesscenter. Det er fedt, at vi nu har tiden til at finde langsigtede løsninger på energidelen, siger formanden.

Annonce

Har forladt formandsposten

Han har netop forladt posten som formand for Søndermarken Vejle Håndbold Klub, som han var med til at etablere for otte år siden.

Den post er nu overladt til Gert Donkjær, mens Kenneth Smed nu kan koncentrere sig om tegne paraplyorganisationen og udvidelsen af Søndermarkshallen.

- Jeg kan nu varetage alles interesser og bliver ikke længere betragtet som håndboldklubbens repræsentant, forklarer Kenneth Smed.

Med samlet 1000 medlemmer i de foreninger, der udgør SIU, står sammenslutningen stærkere overfor kommunen og andre aktører, end de enkelte foreninger selv har mulighed for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Vejle

På én uge: 76 personer er testet positiv for corona i Vejle

Annonce