Annonce
Vejle

Udsolgt og venteliste: Højskole håber at få lov at springe ud i den nye sæson

Kunst- og Kulturhøjskolen i Vejle håber at få lov at begynde sæsonen 7. september, hvis ellers coronaen vil holde lav profil. Forhåndsinteressen fejler ikke noget. Der er endda venteliste til nogle af tilbudene. Torben Lund, Kunst- og Kulturhøjskolen
Der er stor interesse for Kunst og Kulturhøjskolen i Vejle. Nu er det store spørgsmål: Får den lov at starte til september?
Annonce

Vejle: Da Kunst og Kulturhøjskolen åbnede for tilmeldinger til sæsonen 2020-21 fejlede interessen ikke noget. Mere end 1100 reserverede og betalte for adgang til højskoledagene. Men det var jo dengang. I februar. Før coronaen. Som i den grad forstyrrede afslutningen af sæsonen for højskolen. Og den spøger jo stadig i en grad, så der er nogle, der taler om anden bølge.

- Vi håber og tror, vi får mulighed for at starte op som planlagt til september. Men vi ser også andre muligheder, så som færre deltagere, færre stolerækker, stående kaffe og ingen fællessang. For vi følger naturligvis sundhedsmyndighedernes åbningsplaner og anbefalinger, siger forstander Jørgen Ejlskov.

Annonce

Forstyrret afslutning

Afslutningen på sidste sæson blev meget anderledes end vanligt på grund af coronaen. Flere højskoledage, operaforedrag, kunstforedrag og koncerteftermiddage blev aflyst. Lørdagsbussen har i skrivende stund haft tre aflysninger, og aftenturene blev helt opgivet. Det samme gælder årsmødet, der blev skubbet til 9. september.

I den kommende sæson vil der igen være højskoledage mandag, tirsdag og onsdage.

Andre velkendte indslag er lørdagsbussen til kulturhistoriske seværdigheder, aftenture, operature og foredrag, årsfest, foredragseftermiddage, kunstforedrag og koncerteftermiddage samt decemberturen, der går til Flensborgs julemarkeder.

Året højskoleophold et sted i landet finder i år sted på Rude Strand Højskole.- Tilstrømningen er stor, så stor at der til flere hold er oprettet venteliste - selvom salen til vore højskoledage kan rumme 400 deltagere. Det er både trofaste deltagere, der kommer år efter år kommer - og nye deltagere - for at få indsigt i tidens kultur- og samfundsdebat og høre om nye og spændende tendenser, bemærker Jørgen Ejlskov.

Annonce

Masser af tilbud

Blandt årets mange tilbud er oplevelser med skuespiller Vigga Bro, skuespiller Per Pallesen, kunstkritiker og forfatter Bente Scavenius, naturfotograf Morten Hilmer, jazzpianist Nikolaj Hess og forfatter Tom Buk-Swienty.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Jyllands grønne vækstmotorvej

Annonce