Annonce
Fredericia

Udspil fra regeringen: Fredericia Sundhedshus skal rumme nærhospital

Fredericia Sundhedshus skal efter regeringens oplæg tilføjes funktioner som nærhospital. Det vil blandt andet betyde, at der vil kunne tilbydes røntgenundersøgelser lokalt. Foto: Mads Dalegaard
Onsdag fremlægger regeringen sit sundhedsoplæg: Tættere på II. Statsministeren lagde op til oplægget i sin åbningstale op til etablering af nærhospitaler og peger nu på, at et af dem skal placeres i Fredericia på Sundhedshuset. Det oplyser indenrigsordfører Birgitte Vind (S).

Fredericia: Regeringen peger på, at Fredericia skal rumme et af landets kommende nærhospitaler. Det oplyser folketingsmedlem for Socialdemokratiet Birgitte Vind til Fredericia Dagblad.

- Det er regeringens oplæg, at et af de kommende nærhospitaler skal oprettes i Fredericia. Det vil betyde, at sundhedshuset kan udnyttes optimalt og fuldendes som et sundhedstilbud med de mange funktioner, det rummer i forvejen, siger Birgitte Vind, MF valgt i Vejle.

Hun understreger, at det er regeringens oplæg, at Fredericia skal udpeges til at få et af de i alt 20 nærhospitaler, som indgår i oplægget Tættere på II, som regeringen fremlægger onsdag.

Annonce

- Vi peger på placering til 13 af nærhospitalerne – og det ene i Fredericia, oplyser hun.

Målet i oplægget er at flytte sygehusfunktioner tættere på borgerne der, hvor det er fagligt og økonomisk forsvarligt.

- På sundhedshuset kan man i dag få taget blodprøver, men med udspillet vil det blandt andet være muligt at udvide med røntgenfunktion, som jeg ved har været et stort ønske, siger Birgitte Vind, som har besøgt sundhedshuset i Fredericia og glæder sig over, at der nu er udsigt til at optimere det med yderligere tilbud.

- Kan man forestille sig, at det kan betyde etablering af skadestuefunktion, når man giver røntgen-mulighed?

- Det ligger ikke umiddelbart i oplægget. Det vil også kræve en lægelig opbakning på et helt andet niveau. Så det er ikke med det for øje, siger hun.

Det er regeringens oplæg, at et af de kommende nærhospitaler skal oprettes i Fredericia. Det vil betyde, at sundhedshuset kan udnyttes optimalt og fuldendes som et sundhedstilbud med de mange funktioner, det rummer i forvejen.

MF Birgitte Vind - indenrigsordfører for Socialdemokratiet

Sundhedsstyrelsen bestemmer

Det er ifølge oplægget Sundhedsstyrelsen, der skal beskrive de konkrete opgaver, der fremover skal og kan løses på et nærhospital, og hvilke patientgrupper de retter sig mod.

- Det er fortsat kun et oplæg fra regeringen, men jeg vil tro, at det vil have bred opbakning i Folketinget, siger Birgitte Vind.

Målet er at afsætte et betydeligt beløb i en pulje, som kan søges af regioner og kommuner i fællesskab. Der kan gives støtte til både ombygning og tilbygning samt støtte til helt nyt byggeri. Det er i sidste ende regionerne, der skal pege på de konkrete placeringer af nærhospitalerne.

De 13 placeringer, som regeringen foreslår er udvalgt efter en overordnet vurdering af befolkningsgrundlaget, afstand til akutsygehus og sygdomsbilledet i områderne.

- Det er i sidste ende kommuner og regioner, som søger midlerne til de konkrete projekter, forklarer Birgitte Vind.

Sundhedsstyrelsen ventes at færdiggøre oplæg om målgrupper omkring sommer 2022. Puljen kan tidligst åbne efter sommerferien, og midler tidligst udmøntes i 2023.

Annonce
Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Opkøb: Juliane fra Vejle har styr på stængerne - og udvider nu forretningen

Vejle For abonnenter

Minister svarer på kommunaldirektørs fald under julefrokost: Eksborgmester trækker byrådet ind i sagen

Erhverv

Vejles 3F-formand står fast på kritik af avisafsløring: 'B.T. er gået langt over grænsen, og der har ikke været en finger at sætte på Pers arbejde'

LEDER For abonnenter

Du tager fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Erhverv

Altmuligmand i Jelling er ked af avisartikel om snyd: 'Folk går og snakker om mig i byen'

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Vejle Boldklub

VB er rejst langt mod syd efter bedre vejr og baner: Træningen aflyst på grund af snevejr

Vejle Boldklub For abonnenter

VB-truppen har stadig mangler: Her er tre steder, VB skal forstærke sig

Jelling

Lasse Emils møde med familie fra Kenya gjorde stort indtryk: - Det nytter, når vi hjælper

Annonce