Annonce
Læserbrev

Udspil. Udligning betyder mindre - god ledelse betyder meget

Det viser sig, at effekt og kvalitet ikke følger størrelsen på beløbene.

Annonce

Læserbrev: Regeringen præsenterede sit udspil til nye principper for udligning mellem kommunerne i sidste uge, og vi har hørt borgmestre udtale sig i de kommuner, der ikke får, hvad de havde forventet.

Foreløbig er det lidt upræcist, hvilke beløb og hvordan regeringen regner.

Vi kan dog se, at Vejle Kommune står til en mindre fremgang og vil få op til 5000 kroner per borger i udligning, mens en kommune som for eksempel Kalundborg Kommune vil få mellem 5000 og 10.000 kroner per borger i udligning.

Men udligning er én ting. Hvordan pengene så anvendes, og hvilken effekt de har, er en helt anden ting.

Et eksempel kunne være i folkeskolen, hvor Kalundborg Kommune bruger 66.000 kroner per elev, mens Vejle Kommune bruger 65.000 kroner per elev. Den store forskel mellem Vejle og Kalundborg ligger i effekten; 25 procent af eleverne, der forlader folkeskolen i Kalundborg, dumper i dansk og matematik, mens kun ni procent dumper i de samme fag i Vejle Kommune. Og man kunne tage flere sammenligninger på samme måde.

Det viser sig, at effekt og kvalitet ikke følger størrelsen på beløbene. Det ligger i ledelsen i de enkelte kommuner og på de enkelte skoler og institutioner. Derfor skal vælgerne mere se på effekt af deres skattekroner og stemme på politikere, der vil fokusere på resultater, frem for på politikere, der klager sig.

Peter Harboe.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Annonce