Annonce
Vejle

Udvalg ændrer plan om vej fra nyt boligkvarter til Engum

Den nye vej og cykelsti strækker sig fra den kommende rundkørsel ved Juelsmindevej til Engum, hvor børnene fra Tirsbæk Bakker som udgangspunkt skal gå i skole. Kort: Vejle Kommune

Dropper idé om to minus en vej for biler og cykler og afsætter i stedet ekstra millioner til særskilt vej og cykelsti.

Vejle: Cyklister og bilister skal alligevel ikke dele vej, når en ny forbindelse mellem Engum og boligkvarteret Tirsbæk Bakker står færdig.

De oprindelige planer lød på en såkaldt "to minus en vej" - en vej med markerede felter i vejsiden reserveret cyklister, men som bilister kan benytte, når der ikke er cyklister på vejen.

- Det var planen at bruge den nuværende Tornsbjergvej til formålet, men det har vist sig, at den egner sig meget dårligt. Oversigtsforhold og vejens stand er for dårlig. Derfor har vi nu besluttet, at vi i stedet indretter Tornsbjergvej som cykelsti og placerer en ny vej parallelt med den nuværende vej, fortæller udvalgsformand Christoffer Melson (V).

Vi bliver ofte kritiseret for, at vi halter efter udviklingen, når byen vokser. Her prøver vi at være foran.

Christoffer Melson (V), formand for teknisk udvalg

Sikær: Ind i prioritering

"Vi" er i dette tilfælde et flertal i teknisk udvalg. Socialdemokraten Martin Sikær sagde nej. Han henviser til, at projektet bliver 2,5 millioner kroner dyrere:

- I første omgang fik vi at vide, at ændringen kunne holdes inden for budgettet. Det har vist sig ikke at være rigtigt. Projektet fejler ikke noget, men det bør efter min mening prioriteres på lige fod med alle andre skolevejs-projekter, forklarer Martin Sikær.

Mens Martin Sikær sagde nej, og SFs Morten Kristensen tog forbehold, var de tre øvrige tilstedeværende politikere, Kim Hesel (K), Gerda Jørgensen (V) og Svend Erik Nielsen (DF) enige med udvalgsformanden i, at det er fornuftigt at bruge sammenlagt seks millioner kroner på projektet.

Annonce

Formand: På forkant

Vejstrækningen fra Juelsmindevej mod Engum bliver koblet sammen med det nye vej- og stisystem fra Tirsbæk Bakker på den modsatte side af Juelsmindevej via en rundkørsel og en tunnel til cyklister og gående.

Og netop hensynet til de mange nye borgere i villakvarteret betyder ifølge Christoffer Melson, at det er fornuftigt at gennemføre projektet i den nye form:

- Der er planer om at sikre kollektiv trafik til det nye store villaområde, der vokser voldsomt. Vi bliver ofte kritiseret for, at vi halter efter udviklingen, når byen vokser. Her prøver vi at være foran, siger udvalgsformanden.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: VB vinder 3-1 efter straffesparkskonkurrence

Sport

VB videre i overtidsdrama: Sousa blev helten i 3-1 sejren over AC Horsens

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Alarm 112

Efterlysning af 17-årig: Fundet i god behold

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

Annonce