Annonce
Vejle

Udvalg ændrer plan om vej fra nyt boligkvarter til Engum

Den nye vej og cykelsti strækker sig fra den kommende rundkørsel ved Juelsmindevej til Engum, hvor børnene fra Tirsbæk Bakker som udgangspunkt skal gå i skole. Kort: Vejle Kommune

Dropper idé om to minus en vej for biler og cykler og afsætter i stedet ekstra millioner til særskilt vej og cykelsti.

Annonce

Vejle: Cyklister og bilister skal alligevel ikke dele vej, når en ny forbindelse mellem Engum og boligkvarteret Tirsbæk Bakker står færdig.

De oprindelige planer lød på en såkaldt "to minus en vej" - en vej med markerede felter i vejsiden reserveret cyklister, men som bilister kan benytte, når der ikke er cyklister på vejen.

- Det var planen at bruge den nuværende Tornsbjergvej til formålet, men det har vist sig, at den egner sig meget dårligt. Oversigtsforhold og vejens stand er for dårlig. Derfor har vi nu besluttet, at vi i stedet indretter Tornsbjergvej som cykelsti og placerer en ny vej parallelt med den nuværende vej, fortæller udvalgsformand Christoffer Melson (V).

Vi bliver ofte kritiseret for, at vi halter efter udviklingen, når byen vokser. Her prøver vi at være foran.

Christoffer Melson (V), formand for teknisk udvalg
Annonce

Sikær: Ind i prioritering

"Vi" er i dette tilfælde et flertal i teknisk udvalg. Socialdemokraten Martin Sikær sagde nej. Han henviser til, at projektet bliver 2,5 millioner kroner dyrere:

- I første omgang fik vi at vide, at ændringen kunne holdes inden for budgettet. Det har vist sig ikke at være rigtigt. Projektet fejler ikke noget, men det bør efter min mening prioriteres på lige fod med alle andre skolevejs-projekter, forklarer Martin Sikær.

Mens Martin Sikær sagde nej, og SFs Morten Kristensen tog forbehold, var de tre øvrige tilstedeværende politikere, Kim Hesel (K), Gerda Jørgensen (V) og Svend Erik Nielsen (DF) enige med udvalgsformanden i, at det er fornuftigt at bruge sammenlagt seks millioner kroner på projektet.

Annonce

Formand: På forkant

Vejstrækningen fra Juelsmindevej mod Engum bliver koblet sammen med det nye vej- og stisystem fra Tirsbæk Bakker på den modsatte side af Juelsmindevej via en rundkørsel og en tunnel til cyklister og gående.

Og netop hensynet til de mange nye borgere i villakvarteret betyder ifølge Christoffer Melson, at det er fornuftigt at gennemføre projektet i den nye form:

- Der er planer om at sikre kollektiv trafik til det nye store villaområde, der vokser voldsomt. Vi bliver ofte kritiseret for, at vi halter efter udviklingen, når byen vokser. Her prøver vi at være foran, siger udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Erhverv

Julefrokosten blev corona-aflyst: Personaleforening sender 160 medlemmer på restaurant i stedet

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce