Annonce
Egtved

Udvalg giver penge til nedrivning af øjebæ i landsby

Det er denne gamle bygning, der ligger meget synligt i Ravning ud til hovedgaden, der nu kan rives ned. Foto: Vejle Kommune
Et gammelt stuehus, der ikke er blevet vedligeholdt i mange år, har længe skæmmet bybilledet i Ravning. Nu er der sat penge af til at rive det ned.

Ravning: Det har længe været en torn i øjet på borgerne i Ravning. Det gamle stuehus til en tidligere landejendom, der ligger meget synligt ud til landsbyens hovedgade Ravningvej. Gennem en årrække har det gamle stuehus stået tomt, efter den hidtidige ejer måtte opgive en påbegyndt ombygning.

Nu er der kommet en ny ejer, og den nye ejer har ansøgt om penge til nedrivning af den skæmmende bygning. Onsdag skulle udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati i Vejle Kommune tage stilling til ansøgning.

- Det var et enigt udvalg, som rigtig gerne vil finansiere den nedrivning, fortæller udvalgsformand Thyge Havgaard Bjerring (V).

Annonce

Ansøgningen gav samtidig anledning til en overveje nedrivning af boliger generelt.

- Det skal ikke være et mål i sig selv at rive gamle boliger ned, for de er med til at give et præg og en helhed på landsbyerne. I stedet skal vi måske så på muligheder for tidligere indsats for at bevare dem i samarbejde med ejerne, siger han og tilføjer:

- Men i det her tilfælde fra Ravning, er det for sent, så her giver det rigtig god mening at rive huset ned.

Vil bygge nyt

De fleste andre bygninger, der hører til den tidligere landbrugsejendom, er allerede nedrevet. Nu er det altså stuehusets tur. Det skønnes, at de samlede udgifter til lovpligtige undersøgelser, udbudsmateriale og nedbrydning samlet vil udgøre 160.000-190.000 kroner, men der gives 80 procent refusion på nedrivningsudgifter og undersøgelser i 2021, så Vejle Kommunes nettoudgift anslås at blive cirka 38.000 kroner.

Når det gamle stuehus er væk, ønsker den nye ejer at opføre et nyt enfamilieshus på grunden. Vejle Kommune oplyser, at der vil blive stillet vilkår i tilladelsen, der sikrer, at det nye bygger passer ind i landsbymiljøet.

- Jeg ved, det i mange år har været et ønske i Ravning at komme af med den ejendom, så det er vi glade for at kunne opfylde nu, lyder det fra Thyge Havgaard Bjerring.


Jeg ved, det i mange år har været et ønske i Ravning at komme af med den ejendom, så det er vi glade for at kunne opfylde nu.

Thyge Havgaard Bjerring, udvalgsformand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smitten falder i Vejle Kommune: Men én befolkningsgruppe skiller sig stadig negativt ud

Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce