Annonce
Børkop

Udvalg støtter økonomisk: Transformertårn kan blive til et kulturelt fyrtårn

Transformertårnet i Gårslev er byens vartegn, som nu får støtte til at blive et kulturelt tårn. Billedet her er fra kongelig indvielse af Gårslevhallen sidste år. Arkivfoto: Jørgen Flindt
Vejle Kommune har valgt at støtte Transformertårnet i Gårslev og færdiggørelsen af en multibane i Skærup.

Gårslev: Tårnet står, hvor det altid har stået, men planen er, at tårnets virke i den grad skal ændres.

Fra strøm til kultur. Og nu er der 35.000 kroner på vej til Foreningen Gårslev Transformertårn, for Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati vælger at støtte projektet i Gårslev.

- Der er tale om et projekt, vi rigtig gerne vil støtte. Det er et utroligt spændende projekt, hvor den historiske bygning bevares til et nyt formål, der kommer hele byen til gode. Man kan sige, det er en transformertårn, som skal blive byens fyrtårn og et helt nyt samlingssted, siger Thyge Havgaard Bjerring (V), der er formand for udvalget.

Annonce

Det er Foreningen Gårslev Transformertårn, som søgte udviklingspuljen om midler til projektet "Gårslev Transformertårn, samlingsstedet for kunstneriske og kulturelle oplevelser".

Projektets formål er at give mulighed for kunst i byrummet. Derudover vil stedet skabe et nyt mødested for byens borgere og besøgende.


Man kan sige, det er en transformertårn, som skal blive byens fyrtårn og et helt nyt samlingssted.

Thyge Havgaard Bjerring, formand for udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati


Foreningen ansøgte om 50.000 kroner, men udvalget at støtte med 70 procent, det vil sige 35.000 kroner. Dermed lever udvalget op til dens egne kriterier om, at den støtter med maksimalt 70 procent.

Penge til Skærup

Der sendes ligeledes penge afsted til Skærup, hvor den lokale borgerforening blandt andet er i fuld gang med at bygge en multibane og andre ting, der samlet set former en ny lege og aktivitetspark nær Skærup Zoo og daginstitutionen Sneglehuset.

Derfor havde Skærup Borger- og Grundejerforening søgt udviklingspuljen om midler til projektet "Færdiggørelse af lege/aktivitetspark i Skærup", og der vælger udvalget at støtte med 40.000 kroner, hvilket betyder, at projektet kan gøres færdigt.

Borgerforeningen modtog via en covid-19 pulje sidste sommer 200.000 kroner til projektet, men siden har det vist sig, at prisen for projektet er blevet dyrere end forventet, da der opstod problemer med vanskelige jordbundsforhold.

Men nu sendes der 40.000 kroner mere i retning projektet, hvor det især er færdiggørelsen af multibanen, der mangler.

- Det er et rigtigt godt projekt, de har gang i i Skærup, og vi ved fra andre mindre samfund, at hvis byen har en multibane, bliver den rigtig meget brugt, forklarer Thyge Havgaard Bjerring.

Desuden falder der også et beløb af til Gauerslundområdet, hvor der er ønske om en beachvolleybane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce