Annonce
forside

Udvalgsformand: Børnene passes - men udvikles ikke

Dan Skjerning genkender kritikken af normeringerne i Vejle Kommune, men det er svært at gøre noget ved det, når der er krav om nulvækst. Arkivfoto
vejle - Den politisk ansvarlige for daginstitutioner og skoler i Vejle Kommune, Dan Skjerning, er langt fra ubekendt med den kritik, som Katrine Borregaard er ude med hos Vejle Amts Folkeblad torsdag.

Læs: Mor på barsel: Normeringerne er under al kritik

Og han er ikke sen til at erkende, at Vejle Kommune ganske rigtigt ligger under landsgennemsnittet, hvad angår normeringer i daginstitutioner.

- Du kan udtrykke det sådan, at børnene bliver skam passet, men udviklet bliver de ikke. Det er der ikke ressourcer til, og jeg kan ikke love, at det vil rette sig i nærmeste fremtid, for det er en "meget stor elefant, vi skal have spist", som han siger.

Og det kan som bekendt kun gøres i små bidder...

- Tendensen både landspolitisk og ude hos kommunerne i disse år er, at vi skal have nulvækst, hvis ikke ligefrem minusvækst, i det offentlige. Såmænd til dels også i mit eget parti. Så der er ikke politisk opbakning til for alvor at gøre noget, siger Dan Skjerning.

Ville koste på skatten

Det er regnet ud, at såfremt Vejle Kommune bare skulle op på landsgennemsnittet på dagpasnings- og skoleområdet, så ville det koste mellem 70 og 90 millioner kroner. Heraf alene 20 til 30 millioner kroner på dagpasningsområdet.

- Hvis vi rent faktisk valgte at gøre det, ville det koste på skatteprocenten. Og så ville vi blive straffet af regeringen via bloktilskuddet. I min optik handler problemet om, at vi ikke fik tilpasset skatten i tide i Vejle Kommune i forhold til ambitionsniveauet, mener Dan Skjerning.

I har en markant tilflytning til kommunen i disse år. Måske endda især af børnefamilier. Bliver I ikke ganske enkelt nødt til at løfte servicen inden for dagpasning for at fastholde "kunderne i butikken"?

- Jo, og det står også på ønskesedlen. Men det kommer i små portioner, siger Skjerning.

Ingen af politikerne i børne- og familieudvalget har små børn. Kender I i det hele taget til forholdene ude i virkelighedens institutioner?

- Ja, jeg gør i al fald. Jeg har en samlever, der arbejder i en. Så jo, jeg ved godt, hvordan det står til. Og jeg er virkelig ærgerlig over, at den mor der har skrevet til mig her har oplevet sit barns indkøring som beskrevet. Jeg er så samtidig nødt til at tilføje, at vi faktisk har meget stor registreret tilfredshed i forældregruppen i vores tilfredshedsundersøgelser.
Kan du som politisk ansvarlig garantere, at der ikke opstår situationer ude i institutionerne, som er uforsvarlige?

- Det kan jeg så længe det modsatte ikke er bevist. Men jeg er faktisk sikker på, at børnene nok skal blive passet. Men som sagt - udviklet? Nej, siger Dan Skjerning.Læs det åbne brev fra Katrine Borregaard her.
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB vandt igen - og den bedste var på midten

Annonce