x
Annonce
Billund

Udvalgsformand blev sendt ud: Det har kostet at rydde op på ældreområdet

Ruth Lauridsen (V) er efter 16 år som lokalpolitiker færdig. Hun opnåede ikke genvalg. Foto: John Randeris.

Ruth Lauridsen har siddet i byrådet i 16 år, men fra nytår er det slut. Hun opnåede ikke genvalg.

Billund Kommune: Mens nogle jublede, var der andre, som skuffede måtte konstatere, at det ikke bliver til en plads i byrådet i de kommende fire år. En af dem, som ikke opnåede genvalg, er 58-årige Ruth Lauridsen (V), som i de seneste fire år har været formand for social- og seniorudvalget.

Netop den post påpeger hun som årsagen til, at hun ikke har formået at få tilstrækkeligt mange stemmer til en ny periode i byrådet.

- Den oprydning, der er sket op ældreområdet, sætter sine spor, siger Ruth Lauridsen.

Annonce

Formandspost koster

Kunne man ikke også forestille sig, at det ville give en gevinst til udvalgsformanden at have formået at rydde op?

- Sådan foregår det ikke, når det handler om varme hænder.

Nu får Venstre-politikeren fra Grindsted i stedet rig mulighed til at koncentrere sig om den kunstuddannelse, hun er i gang med. Og selvom hun med sin opstilling selvsagt gik efter genvalg, erklærer hun sig afklaret med, at hun nu må kalde sig eks-politiker.

- Det har jeg det faktisk helt fint med. Jeg har været med i 16 år, så det er fint nok, at der er nogle andre, der kommer til, siger Ruth Lauridsen.

Ikke overrasket

Som formand for social- og sundhedsudvalget har Ruth Lauridsen siddet på lidt af en uriaspost. Folk er ikke begejstrede, når der bliver ryddet op inden for ældreområdet, og det har givet en masse reaktioner til udvalgsformanden.

- Gennem det seneste år har jeg godt kunnet se, hvilken vej det bærer hen. Især det seneste år er min mailboks flydt over med mange spændende ting, siger Ruth Lauridsen.

At borgerne henvender sig direkte til udvalgsformanden med deres bekymringer, er ikke spor underligt. Sådan har det alle dage været, og sådan bliver det nok ved med at være. Men som Ruth Lauridsen siger det, har tonen i de henvendelser, hun har fået, ændret sig. Det er ikke udelukkende pæne ord, som især i det seneste års tid er havnet i hendes mailboks, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce