Annonce
Egtved

Udvalgsformand: Det er altid alvorligt at overveje en skolelukning

Hvad skal der ske med skolen i Vandel? Det drøftede børne- og familieudvalget torsdag. Nu vil udvalget sammen med skolebestyrelsen og lokalsamfundet forsøge at finde løsninger på skolens udfordringer med lavt elevtal. Arkivfoto: Vibeke Frost Oxholm
Børne- og familieudvalget drøftede torsdag Vandel-skoles fremtid. Udvalget vil sammen med skolebestyrelsen forsøge at finde løsninger og idéer til, hvordan man kan få flere forældre til at vælge skolen til.
Annonce

Vandel: Hvad skal der ske med Firehøjeskolens afdeling i Vandel? Skal den lukkes, skal den bevares, eller skal man etablere et børneunivers med børnehaven og elever til og med 3. klasse?

Det skulle børne- og familieudvalget i Vejle Kommune drøfte på udvalgsmøde torsdag.

De seneste år har antallet af elever været faldende. I indeværende skoleår har 72 elever undervisning på skolen i Vandel - fra næste skoleår er der indskrevet cirka 60. Fortsætter søgningen med at falde som i de seneste år, vil der i skoleåret 2025/2026 kun være 32 elever, viser kommunens prognoser.

Det er de prognoser, der nu kalder på handling hos Vejle Kommune.

- Det er altid alvorligt at overveje at lukke en skole. Men det er også alvorligt at drive en skole med så få børn, siger udvalgsformand Torben Elsig-Pedersen (R).

Annonce

Dialog med skolebestyrelsen

På udvalgsmødet drøftede børne- og familieudvalgets politikere situationen og de tre scenarier for skolens fremtid, som forvaltningen forud for mødet havde beskrevet; at bevare skolen som nu med ekstra tilførsel af penge, en lukning eller etablering af et børneunivers.

- Min fornemmelse er, at ingen af os i udvalget har faste holdninger til, hvad der vil være bedst. Vi er til gengæld alle enige om, at vi skal tage sagen alvorligt og have en god dialog med blandt andet skolebestyrelsen, fortæller udvalgsformanden.

Kontakten til skolebestyrelsen er allerede skabt. For cirka to uger siden mødtes han og udvalgets næstformand Anja Daugaard (LA) med dele af skolebestyrelsen til en indledende dialog. Samtidig er der aftalt et møde mellem skolebestyrelsen og en stor del af børne- og familieudvalget 1. juli.

- Her vil vi blandt andet gerne høre, hvordan skolebestyrelsen ser situationen og høre, om den har nogle forslag eller idéer, som vi tage med i det videre arbejde, når vi fortsætter drøftelserne til august, siger Torben Elsig-Pedersen.

Annonce

Lokal opbakning

Et vigtigt element i drøftelserne bliver, hvordan man kan få flere familier til at vælge skolen i Vandel, når deres børn skal starte i skole. Vejle Kommunes statistikker viser, at kun omkring 40 procent af børnene i skolens distrikt går på Firehøjeskolens Vandel-afdeling.

- Vi har brug for at finde ud af, hvordan vi kan få flere familier til at vælge skolen. Det gælder både, hvis skolen skal kunne fortsætte som nu, eller hvis der etableres et børneunivers, siger han.

- Jeg har med glæde noteret mig, at lokalsamfundet også tænker med i den her proces. Jeg håber, at det kan være med til at hjælpe os på vej, fortsætter Torben Elsig-Pedersen med henvisning til en fælles udmelding fra Firehøjeskolens skolebestyrelse, Vandel Borgerforening, Vandel Udviklingsråd, Randbøldal Borgerforening, Fællesforeningen for Nørup-området, Vandel Idrætshal og Vandel Landsbyordning om, at de sammen vil kæmpe for at bevare skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce