Annonce
Vejle

Udvalgsformand: Flere atleter vil få hal til at glide lettere ned

De støste talenter og mest dedikerede atletikudøvere træner udenfor på Vejle Atletikstadion uanset vejret. Men klubben har svært ved at fastholde og tiltrække medlemmer uden indendørs faciliteter. Foto: Michael Svenningsen
Kulturudvalgsformand opfordrer Vejle IF til at sætte fart på rekrutteringen og finde sponsorer, der kan være med til at finansiere en hal på stadion.

Vejle: Medlemmerne i kommunens eneste atletikklub, Vejle IF, drømmer om at vintertræne i en hal på langsiden af Vejle Atletikstadion.

I dag er atleterne tvunget til at træne ude hele vinteren, og det gør det svært at holde på medlemmer og sikre talenterne gode træningsbetingelser.

Derfor håber klubben, at tiden er ved at være moden til, at Vejle Kommune vil investere i en lethal, der blandt andet kan rumme en 60 eller 100 meter løbebane samt spring- og styrketræningsfaciliteter. Håbet i klubben er, at hallen kan opføres, hvor den gamle stadiontribune lå.

Annonce

Invitér udvalget på besøg

Så sent som til efterårets budgetforhandlinger havde Vejle IF sendt et anlægsønske til byrådet, men her var der ikke flertal for at afsætte de fem til seks millioner kroner, det koster at opføre hallen.

Formanden for kultur- og idrætsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen (K), understreger dog, at klubbens ønske blev drøftet seriøst under forhandlingerne.

I 2016 satte kulturforvaltningen arkitekterne fra Rum til at tegne et forslag til en atletikhal. Rum foreslog, at lethallen skulle konstrueres af stålprofiler, der beklædes med polycarbonat-plader med forskellige grader af transparens, så Nørreskovens skiftende farver kan anes gennem bygningen. Dengang lød projektets pris på cirka otte millioner kroner, hvilket også inkluderede nedrivsningsudgifter til den i dag nedrevne tribune. Illustration: Rum/Vejle Kommune

- Det er rigtigt, at projektet ikke nød fremme, og vi har behandlet deres budgetønske en gang tidligere. Jeg kan sagtens forstå, at de gerne vil have indendørs faciliteter, men vi kan ikke gøre noget nu. De må lave en god case, invitere kulturudvalget på en besigtigelse af faciliteterne på stadion og fremsende ønsket igen til dette års budgetforhandlinger, foreslår Dan Arnløv.

Annonce

Afviser at det klinger hult

Klinger det ikke hult, at Vejle kalder sig "Parasportens Hovedstad" og er Team Danmark Elitekommune med atletik som satsidræt, når man ikke kan tilbyde atletikken indendørs faciliteter?

- Det synes jeg ikke, og atletikken har haft gode resultater. Men alle vil gerne have bedre faciliteter, og vi har investeret flere hundrede millioner kroner i idrætsanlæg de senere år. Der er her tale om et meget idrætsspecifikt anlæg, hvor vi nok er mere til generelle anlæg, der har mange brugere og kommer flest muligt til gavn, siger Dan Arnløv.


Det er et fantastisk projekt for atletikklubben, men de må prøve at få en større medlemsvolumen.

Dan Arnløv Jørgensen (K), formand for kultur- og idrætsudvalget


Netop antallet af brugere og antallet af atletikudøvere er den store udfordring, mener udvalgsformanden. Selvom han er med på, at de rigtige faciliteter vil medvirke til at øge klubbens tiltrækningskraft på nye atleter.

- Jeg ved godt, at det er et spørgsmål om hønen eller ægget. Men de fleste af Vejle IF's medlemmer løber i skoven og er ikke deciderede atletikudøvere. Skal klubben overbevise flere politikere inden budgetforhandlingerne til september, skal jeg have flere argumenter med ind til forhandlingerne, og her bidrager klubbens nuværende medlemstal ikke, siger udvalgsformanden.

Annonce

Gamle tribune er væk

Hvis klubben formår at tiltrække flere atleter og samtidig kan stille med sponsorer, der vil være med til at dække anlægsinvesteringen, spår Dan Arnløv projektet større muligheder.

Nu er der ikke længere udgifter til at fjerne den gamle tribune, som blev revet ned i sommer. Baner det ikke vej for hallen?

- Tribunen skulle rives ned under alle omstændigheder, inden den var til fare for sine omgivelser. Men nedrivningen har ikke gjort vejen til en ny hal længere, medgiver Dan Arnløv.

Annonce
Vejle For abonnenter

Stor midtby-ejendom renoveres for mange millioner: Derfor presser beboernes hunde prisen i vejret

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Fitnesscentrene over hele landet styrtbløder: Et center klarer sig ekstra godt, og det ligger i Vejle

Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Vejle

Charlotte kastede sig ind i betændt debat på Facebook: Det er vigtigt at tale med dem, vi er uenige med

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

LEDER For abonnenter

Du tog fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Gamle dage

Maja og Reinholdt skabte et fantastisk sted: De gamle diske kom ned fra loftet, og i Skibet fandt de den helt rigtige kaffemølle

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Egtved

Smitten er steget eksplosivt i lille bysamfund: Gader ligger nærmest øde hen

Annonce