Annonce
Billund

Udvalgsformand: Inden længe er det forbudt at sprøjte med pesticider

Per Nyhus (DF), formand for teknik- og miljøudvalget, har en klar forventning om, at det inden længe bliver forbudt at sprøjte med pesticider på offentlige fodboldbaner. Derfor kan Billund Kommune lige så godt gå forrest og droppe pesticiderne allerede nu, mener han. Arkivfoto: Jacob Schultz
Det er muligt, at der går et år eller to, men formanden for Billund Kommunes teknik- og miljøudvalg er overbevist om, at det inden længe er forbudt at sprøjte med pesticider på offentlige fodboldbaner.

Billund Kommune: Formanden for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune, Per Nyhus (DF), har forståelse for, at de lokale fodboldklubber ikke ønsker dårligere græsbaner at spille på. Men når kommunen alligevel har valgt at stoppe med at sprøjte med pesticider på alle kommunens fodboldbaner og ikke kun de områder, der ligger tæt på nye brøndboringer, har det en ganske logisk forklaring.

- Det er noget, vi gør, fordi vi har en forventning om, at det bliver forbudt inden længe, siger Per Nyhus, der har mødt forholdsvis klare tilkendegivelser fra miljøminister Lea Wermelin (S).

- Miljøministeren var ret klar i mælet, da hun i sommer blev spurgt til det. Men det kan da godt være, at der kommer til at gå et år eller to, for måske har hun andre sager, der har højere prioritet, siger Per Nyhus, som derfor ikke er spor i tvivl om, at forbuddet ligger og venter i den nærmeste fremtid.

Annonce

Kommunen kunne godt have valgt at holde fast i at sprøjte med pesticider på de fodboldbaner, som ikke ligger tæt op af nye boringer, men man har valgt at følge en så grøn linje som muligt.

Det er noget, vi gør, fordi vi har en forventning om, at vi bliver det bliver forbudt inden længe.

Per Nyhus (DF), formand, teknik- og miljøudvalget

- I forhold til den dagsorden, der er i samfundet i dag, er det heller ikke særligt sexet at sprøjte, siger Per Nyhus, der håber, at det vil lykkes at finde andre måder at pleje de kommunale boldbaner, så de kan fortsætte med at have samme standard som nu.

- Vi har spurgt forvaltningen, om det kan lade sig gøre at bruge robotplæneklippere. De skal finde ud af, om det rent praktisk kan lade sig gøre på så store arealer, og hvor meget de kan ordne, siger Per Nyhus.

Billund Kommune estimerer, at det vil koste 175.000 kroner at droppe pesticiderne for i stedet at behandle boldbanerne mere miljøvenligt.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Kampen minut for minut: Sådan tog VB et kæmpe point mod superligaens tophold

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Har du også undret dig over mennesker med gule overtræksdragter og 'uhyggelige' åndedrætsværn på Damhaven? Mystisk lugt har ført til overraskende opdagelse

Vejle For abonnenter

Nyt system til 100 mio. kr. skal forhindre trafikkaos på Storebæltsbroen: Derfor vil det ikke virke på Vejlefjordbroen

Vejle Boldklub

Glad Peter Sørensen: Nogle gange er man skide heldig, i dag var det skide fortjent

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Med ét forstummede ulvens hylen - Luka Djordjevic headede et stort point hjem til VB

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Børkop For abonnenter

Undersøgelse viser overraskende resultat: Jordskred i stort sommerhusområde griber om sig - kan gøre skade på bebyggelser

Billund For abonnenter

Vanvidsbilistens dom, forældrenes politianmeldelse af specialskole og niårige Magnus' kræfttumor i hjernen: Disse fem artikler bør du læse

Vejle

Lukket café skabte problemer bag lågen: Men så trådte Tortilla Flats til

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Vejle Boldklub

Han blev den helt store helt for VB med en flot scoring i overtiden: Vi kan alle være stolte

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: VB leverede en god præstation - tre mand ragede dog højere op end resten

Vejle Boldklub

VB slog til dybt inde i tillægstiden: Tog point fra topholdet

Annonce