Annonce
Fredericia

Udvalgsformand: Jeg har måttet erkende, at jeg har blinde vinkler

Udvalgsformand Peder Tind (V) erkender, at han i begyndelsen undervurderede omfanget af Fredericias misbrugsproblem. Men nu, hvor problemet er dokumenteret, glæder han sig over, at nye tiltag kan skydes igang. Foto: Peter Friis Autzen
Omfanget af Fredericias narko- og morfin-problemer kom bag på udvalgsformand Peder Tind (V).

Fredericia: - Da jeg kom i byrådet, vidste jeg selvfølgelig godt, at der fandtes misbrug i Fredericia. Men jeg vidste ikke, at det var stort et problem. Så det her har lært mig, at der er ting, jeg ikke ser, og ting jeg ikke ved.

Peder Tind (V) er formand for byrådets social-og beskæftigelsesudvalg, der er politisk hjemsted for Fredericias misbrugs- og behandlings-indsats. Så han har fulgt godt med i omtalen af Fredericias udfordringer med blandt andet morfin-misbrug, som avisen har omtalt det seneste halvandet års tid.

- Jeg var ikke klar over, at problemet var så stort, som det nu er dokumenteret. Jeg er blevet klogere. Og nu kan jeg se, at jeg havde nogle blinde vinkler.

Gør erkendelsen af blinde vinkler dig til en bedre politiker?

- Det gør mig til et bedre menneske at erkende, at jeg kan blive klogere. Men om det gør mig til en bedre politiker, ved jeg ikke. Det må vælgerne afgøre, siger Peder Tind.

Annonce
Jeg vidste ikke, at det var så slemt. Men jeg er blevet klogere.

Peder Tind (V)

Handling nu

Mediernes dækning af misbrugsproblemerne i Fredericia har blandt andet været medvirkende til, at Peder Tind har fået større forståelse for, hvor stor en belastning de pårørende til en misbruger udsættes for.

- De sidder jo i saksen, mens deres elskede barn er i et misbrugshelvede. Og de har hidtil ikke haft ret mange muligheder for hjælp, siger han.

I sidste uge mødtes udvalget for at diskutere brugen af 1,4 millioner kroner ekstra om året. Penge, der skal bruges til både forebyggelse, behandling og pårørende-støtte.

- Pengene skal ud at arbejde så hurtigt som muligt. Hellere i dag end i morgen, siger Peder Tind med henvisning til blandt andet en 750.000 kroners styrkelse af U-turn.

Mange synes måske, at der allerede er gået lang tid siden rusmiddel-rapporten fra december 2018. Så hvor hurtigt er "hurtigst muligt"?

- Jeg kan godt forstå det, hvis folk er utålmodige. Men vi skal sikre os, at vi gør de rigtige ting. Det her skal virke. Jeg håber, at pengene kan komme i arbejde i løbet af få måneder. Og jeg kan ikke se grund til andet.

Fremad sammen

Undervejs i debatten har der været en del diskussion om misbrugproblemets omfang.

- Jeg har aldrig tilhørt det kor, der ikke mente, at byen havde et problem. Men da først analysen forelå, og vi (kommunen, red.) på dialogmødet sagde, at vi erkendte problemets størrelse, forsvandt den der "så fat det dog"-diskussion: Der var og er et kæmpe behov for at gøre noget. Så nu ser vi fremad. Hvad gør vi - helt konkret - for at undgå, at flere begynder på et misbrug Og at flere kan slippe ud af misbruget igen. Det skal vi beslutte lokalt og sammen.

Peder Tind ærgrer sig over, at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har afvist folketingsmedlem Karina Lorentzen Dehnhardts (SF) forslag om at få nedsat en taskforce, der skal udtænke nye tiltag for at bekæmpe og modvirke misbrug.

- Karina Lorentzen har ret i, at der burde laves sådan en taskforce. Det er yderst beklageligt, at ministeren siger nej, og jeg håber, at han ombestemmer sig, siger Peder Tind.

Lokalt og aktuelt overvejes den helt konkrete indretning af en ny og stærkere indsats på området stadig. Nu er der meldingen, at planen foreligger til marts.

Misbrug og ulovlig handel med morfin-produkter er et markant større problem i Fredericia end andre steder, fastslår Center For Rusmiddelforskning. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

24-årig mand dræbt af skud: Otte personer anholdt

Annonce