Annonce
Ikast-Brande

Udvalgsformand: Vi prøvede at finde løsninger

- Vi har en generel tilgang her i kommunen, at de, der kommer til os med drømme og visioner - dem tager vi imod og prøver at finde en løsning for, siger Henrik Engedahl (V), formand for teknik- og miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune. Arkivfoto: Peter Hald
- Engang imellem møder vi nogle, der har mere handlekraft end motivation for at følge de formelle regler, siger formanden for kommunens teknik- og miljøudvalg, Henrik Engedahl (V).

Ejstrupholm: Formanden for kommunens teknik- og miljøudvalg, Henrik Engedahl (V) beskriver en situation, hvor Ikast-Brande Kommune havde svært ved at følge med de mange nye planer og ønsker, som ejerne af flyvepladsen konstant kom med.

- Engang imellem møder vi nogle, der har mere handlekraft end motivation for at følge de formelle regler, og så kommer kommunen til at halse bagefter, siger han.

- Vi har en generel tilgang her i kommunen, at de, der kommer til os med drømme og visioner - dem tager vi imod og prøver at finde en løsning for. Vi er ikke specielt skeptiske. Det betyder, at der nogle gange slipper nogen ind, der tager tid, og går længere, end de har lov til. Men det sker sjældent. Jeg kan umiddelbart kun huske fem sager, der er nået frem til det politiske niveau, tilføjer Engedahl.

Annonce


Vi er ikke specielt skeptiske. Det betyder, at der nogle gange slipper nogen ind, der tager tid, og går længere, end de har lov til.

Henrik Engedahl (V), udvalgsformand


- Burde man have holdt et rigtigt borgermøde med lokalråd og byens borgere i august i stedet for et nabomøde?

- Det blev også konklusionen efter det møde, da der var store uoverensstemmelser og mange nye ønsker fra flyvepladsen. Vi sagde stop og meddelte, at hvis det skulle føres videre, skulle der laves en lokalplan-proces med høringer, borgermøde og så videre, svarer udvalgsformanden.

- Skulle man ikke have gjort det fra starten af?

- Jo, men der er vi så tilbage ved udgangspunktet. Det er, at vi finder løsninger med borgere og deres naboer. Der sætter vi ikke det størst mulige maskineri gang bare for en sikkerheds skyld. Vi kunne sætte mange restriktive processer og kontroller i gang, men det er ikke tilgangen, svarer han.

Konstant pres

Henrik Engedahl mener ikke, at borgernes retssikkerhed var i fare:

- Projektet blev netop stoppet. Vi sagde, at der skulle laves en ny lokalplan. Det her kunne ikke laves hen over en kop kaffe med 20 naboer, siger han.

Hele forløbet var præget af et konstant pres, mener han:

- Hvis man ser datoerne i sagsakterne, vil man se, at det går meget stærkt. I forvaltningen udtalte en medarbejder, at det er den sag, der er foregået mest behandling på, uden at der er kommet konkrete ansøgninger.

- Ofte har vi bagefter måttet sige: "Hov-hov, det må du ikke, du skal have en landzonetilladelse" for eksempel. Og så går der nogle få dage - og så er der en ny sag igen. Men det er svært, hvis vi generelt skulle være mere skeptiske. Det vil gå ud over de mange, der følger reglerne. Der er jo heldigvis ikke så mange, der bygger et nyt hus uden at søge en byggetilladelse, siger Engedahl.

Avisen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Rasmus Fynshave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sebastian Terteryan vandt guld i Litauen

Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Annonce