Annonce
Erhverv

Udvekslingsstudent tager det bedste med fra Danmark: Nye venner, brun sovs og Daim

Agnete Mikkonen Jensen har sammen med sin familie haft Vinicius Ferrira boende og inden længe bytter de to roller, når hun skal på udveksling i et år i USA. Et ophold som hun glæder sig meget til og som Vinicius Ferrira i den grad kan anbefale. Foto: Anne Cecilie Emmery
Vinicius Ferrira er fra Brasilien, men har det seneste år boet i Jelling. Efter et år i Danmark med minder for livet, tager han hjem med det bedste opholdet har budt på: Nye venskaber og dansk mad.

Jelling: Der er langt fra São Paulo til Jelling. Især hvis man savner sine nye, danske venner.

Det synes 17-årige Vinicius Ferrira, som er udvekslingsstudent fra Brasilien. Han har det seneste år har boet hos tre forskellige familier i Jelling og gået i 2.g på Tørring Gymnasium.

Tirsdag morgen satte han sig nemlig på et fly hjem til Brasilien, efter et år i Danmark fyldt med oplevelser og nye venskaber.

- Jeg har slet ikke lyst til at tage hjem. Jeg er slet ikke færdig med at opleve Danmark og hænge ud med mine venner, siger han.

Det var faktisk Vinicius Ferriras mor, som foreslog ham at tage afsted for at få nogle nye oplevelser, og selvom hans valg ikke umiddelbart faldt på Danmark, var det alligevel med en stor potion begejstring og spænding, at Vinicius Ferrira sidste sommer landede i København.

- Jeg havde hørt, at danskerne var nogle af de lykkeligste i verden, så jeg troede, at alle gik rundt og smilede hele tiden, men sådan var det jo ikke helt. Det er nok mere en indre lykke, siger Vinicius Ferrira med et smil.

At der er en anderledes kultur i Danmark, oplevede Vinicius Ferrira allerede ved sit førte møde med værtsfamilien.

- I Brasilien giver vi både kram og kys første gang, vi møder folk, men det tror jeg ikke lige min værtsfamilie var klar på, siger han.

Annonce
Jeg havde hørt, at danskerne var nogle af de lykkeligste i verden, så jeg troede, at alle gik rundt og smilede hele tiden, men sådan var det jo ikke helt. Det er nok mere en indre lykke.

Vinicius Ferrira

Vild med dansk mad

Vinicius Ferrira har nydt at opleve alt, hvad Danmark har at byde på, men især den danske madkultur har overrasket og imponeret ham.

- Jeg synes, det er sjovt, at man spiser leverpostej. Det har jeg ikke prøvet før, og jeg er heller ikke så vild med det. Men ellers er dansk mad rigtig lækkert. Især flæskesteg og brun sovs. Jeg er generelt vild med alt det mad, man spiser til jul. Men jeg har endnu ikke lært at spise lakrids eller sild, siger Vinicius Ferrira.

Og netop på grund af Vinicius Ferriras forkærlighed til dansk mad, har hans tidligere værtsfamilie og givet ham både bearnaise, Daim og brun sovs med hjem til Brasilien.

Der er faktisk kun én ting, som har skuffet Vinicius Ferrira under sit ophold i Danmark.

- Jeg havde nok en forventning om, at der ville komme en masse sne til vinter, men det skete ikke rigtig. Det var lidt ærgerligt, for jeg havde glædet mig til at opleve snevejr, siger han.

Nu skal værts-søster også afsted

Vinicius Ferrira har de seneste tre måneder boet hos en familie i Vindelev og hans værtsøster, 18-årige Agnete Mikkonen Jensen, bytter til august rolle med Vinicius Ferrira, da hun skal et år på udveksling i staten Wisconsin i USA.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme afsted og til at opleve en helt ny kultur og forhåbentligt også få en masse nye venner, siger Agnete Mikkonen Jensen, som er glad for, at der snakkes engelsk i USA, så det ikke bliver en udfordring at snakke med, når hun starter på High School efter sommerferien.

Agnete Mikkonen Jensen håber, at hun efter et år i USA også vil have lært sig selv bedre at kende og er blevet mere selvstændig.

Vinicius Ferrira og Agnete Mikkonen Jensen har haft god tid til at udveksle erfaringer og give gode råd til hinanden. Især Vinicius Ferrira har en del anbefalinger, når man rejser ud som udvekslingsstudent.

- Det vigtigste er at være så åben som mulig. Det er sådan man får nye venner, og det er sådan man kommer til at opleve mest, siger han.

17-årige Vinicius Ferrira har det seneste år været udvekslingsstudent i Danmark og opholdet har givet ham venner for livet og en forkærlighed til dansk mad.Foto: Anne Cecilie Emmery

Hårdt at sige farvel

Vinicius Ferrira er vendt hjem mod Brasilien, og selvom han ikke fortryder sit ophold i Danmark, så har det været en svær afsked.

- Det er så hårdt at sige farvel til mine venner og nye familier. Jeg har jo opbygget et helt nyt liv her med nye relationer, og det liv er på en måde slut nu. Jeg kan jo ikke lige komme forbi og sige hej, når jeg har lyst, siger han.

Selvom afstanden er stor, har Vinicius Ferrira alligevel planer om at komme til Danmark på ferie næste år og hans nuværende værtsfamilie kommer også og besøger ham i São Paulo til december.

- Det er hårdt lige nu, men det er stadig det hele værd. Jeg ville ikke have været mit ophold foruden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Pigespejderne holder julemarked

Annonce