Annonce
Give

Udviklingsmødet flyttet på Torvet

BID-møde nummer to blev afviklet på Torvet, hvor stemningen og kreativiteten var høj. Foto: Jim Hoff

Torvet kom i centrum for det andet møde mellem Vejle Kommune og Gives borgere om nye aktiviteter. Det flotte sommervejr trak mødedeltagerne ud af Huset - og Torvet bliver centrum for konceptets første større initiativ.

Annonce

Give: 12 borgere fra Give by og nærmeste omegn dukkede op til anden omgang med BID, der handler om samarbejde mellem kommunen og borgerne i forhold til byudvikling.

Det er direktionssekretær i Vejle Kommune, Trine Maria Laursen, og Citychef i Vejle, Mikkel Niess, der står som kommunens spydspidser i BID-tiltaget, og som er i tæt dialog med Give Udviklingsråd og Give Handel og Erhverv.

Efter oplæg, gennemgang og gruppearbejde blev der af den på dagen tilstedeværende BID-flok sat fokus på tre punkter.

Der blev foreslået en bydyst via storskærm mod de andre centerbyer, og muligvis også Vejle. En dyst på en række sjove og spændende aktiviteter, hvor alle generationer kan være med, og hvor folk fra gamle Give kommune deltager.

Et ungdomshus, måske i det tidligere Nordea, stod også højt på ønskelisten hos en del af de fremmødte. Her kan unge fra 7. klasse og opefter hygge, spille diverse spil lige fra bordtennis til e-games, her kan ydes lektiehjælp og unge kan få en god snak om eventuelle udfordringer og problemer med en professionel voksen, hvis det de skulle have behov for det.

Annonce

Torvet i centrum

Den sidste bjælke handlede om det sted, hvor mødet foregik, nemlig Torvet og en revitalisering af stedet. Her blev det hele pludselig meget konkret. Et forslag om permanent opstilling af borde/stole, fremstilling af pallemøbler med hynder og igangsætning af forskellige aktiviteter, var opgaver og udfordringer, der blev delt ud til navngivne personer på mødet.

Måske der allerede sker noget i forbindelse med den store Kunst- og Skulpturdag den 1. juni.

Det skal også nævnes, at folk fra Vesterlund har startet en teaterforening efter første BID-møde. Her pusles der med at sætte en forestilling op på et tidspunkt.

Det er kun dem, der møder op til BID-møderne, der kan sætte ønsker til events og projekter på dagsordenen.

- Og det er også i det her forum og ikke andre steder at det besluttes, om de forskellige projektforslag skal søsættes, slog Mikkel Niess fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce