Annonce
Egtved

Udviklingsråd: Egtveds attraktioner skal være mere synlige

Omkring 40 mennesker var samlet ved Egtvedpigens Grav torsdag aften for at drøfte turismeudvikling i Egtved-området. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Der er meget at opleve i Egtved-området for turister - men de skal vide det.
Annonce

Egtved: Der er mange spændende ting for turister at opleve i Egtved-området. Men de skal vide det.

Det mener Inger Pabst, formand for Egtved Udviklingsråd, som ønsker et større fokus på at formidle alt, hvad Egtved-området faktisk har at byde på, til turisterne fra VisitVejles og Vejle Kommunes side.

- Jeg har forsøgt at se på, hvad man møder, hvis man kommer som turist udefra. Hvis man tager VisitVejles folder "Turist i Vejle", så kan man blandt andet læse om Kongernes Jelling, om Givskud Zoo, om shopping i Vejle og gastronomi i Vejle. Der står kun en fire-fem linjer om Egtvedpigens Grav og ingen billeder, fortalte hun til en temaaften om turismeudvikling i Egtved-området torsdag aften.

VejleMuseernes hjemmeside giver en fin beskrivelse af Egtvedpigen.

- Men her står det samtidig med store bogstaver, at "hele det originale Egtved-fund er udstillet på Nationalmuseet i København. Så du skal altså til hovedstaden for at se Egtvedpigen", sagde Inger Pabst og fortsatte:

- Trods det, at vi ikke fortæller turisterne om Egtvedpigens Grav, eller at vi fortæller, at man skal til København for at se hende, så kommer der alligevel cirka 15.000 herud om året.

Men hele Egtved-området har i det hele taget meget at byde på med eksempelvis steder som Tørskind Grusgrav, Bindeballe Købmandsgård, Naturrum Kirstinelyst, Runkenbjerg, Jernaldermiljøet i Vingsted og Ravning Broen, mener hun.

- Der er så meget, man ikke får fortalt i brochuren fra VisitVejle. Os, der kender området godt, kan se et meget stort uudnyttet potentiale for at tiltrække flere turister, hvilket både vil kunne skabe mere omsætning, flere arbejdspladser og mere liv i vores område, lød det fra Inger Pabst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce