Annonce
Egtved

Udviklingsråd inviterer til debataften: Hvilke boligtyper har vi brug for?

Vandel Udviklingsråd har et håb om, at der på sigt kan skabes et nyt boligområde med nye boligtyper på området mellem idrætshallen og brugsen. Her ses et udsnit af området ved Hans Thomsens Vej syd for brugsen. Foto: Dennis Lehmann
Vandel Udviklingsråd ønsker at blive klogere på, hvad byens borgere har af ønsker til nye boligformer i Vandel. Derfor inviterer rådet til en debataften 22. oktober.
Annonce

Vandel: Der er gentagne gange udtrykt ønske om nye boligtyper i Vandel. Men hvad er det helt præcis for nogle boligtyper, borgerne efterspørger?

- Skal det være ejer- eller lejeboliger? Hvor store skal de være, og hvad skal de indeholde? Skal det være dobbelthuse, rækkehuse eller seniorbofællesskaber? Og hvis det skal være en form for bofællesskaber, forstår man det så som et fællesskab, hvor man spiser aftensmad sammen hver dag, eller er det, at man har et fælleshus, spørger Henning Nørbygaard, der er kasserer i Vandel Udviklingsråd.

Siden udviklingsrådet blev til for halvandet års tid siden, har det forsøgt at have en finger på pulsen i forhold til borgernes ønsker for byens udvikling. Og netop nye boformer og boligtyper er blevet nævnt ved flere sammenhænge, senest ved et "Ren by"-arrangement, som blev kombineret med en workshop med nogle arkitekter, der er med til at udarbejde en strategisk landsbyplan for Vandel.


Det er et ønske, der er blevet ved med at dukke op. Nu er det på tide, at vi graver et spadestik dybere og får nogle mere konkrete forslag og tanker i spil.

Henning Nørbygaard


- Det er et ønske, der er blevet ved med at dukke op. Nu er det på tide, at vi graver et spadestik dybere og får nogle mere konkrete forslag og tanker i spil, forklarer han.

Annonce

Ældre eller unge

Derfor inviterer udviklingsrådet til en debataften i Vandel Idrætshal torsdag 22. oktober klokken 19-21.

- I Vandel er der ikke rigtig nogle boliger, der egner sig til ældre, der gerne vil flytte fra deres parcelhuse og flytte i noget mindre, men som samtidig gerne vil blive i byen og bevare deres mangeårige netværk, fortæller Henning Nørbygaard.

Derfor er det nok især boligformer for ældre, der vil blive drøftet på mødet. På forslag fra Vejle Kommune kommer repræsentanter fra seniorbofællesskabet Sundbakken fra Stensballe for at fortælle om deres erfaring med seniorbofællesskab.

- Men det kan også være, vi skal tænke i mindre boliger til unge familier, som gerne vil prøve at bo i Vandel, inden de eventuelt køber hus, forklarer han.

Annonce

Vil tiltrække børnefamilier

Vandel Udviklingsråd har et håb om, at der på sigt kan skabes et nyt boligområde med nye boligtyper på området mellem idrætshallen og brugsen.

- Uanset hvad, vi på mødet finder frem til i forhold til ønsker, er det ikke noget, der bliver realiseret i morgen. Det område, vi har kig på, er lige nu udlagt til erhvervsjord, men Vejle Kommune har indtil videre været meget positivt indstillet, men kan ikke garantere noget. Men under alle omstændigheder vil der som minimum skulle udarbejdes en lokalplan og en projektering, og så kommer det til at tage noget tid, forklarer Henning Nørbygaard.

Men kunne man få bygget nogle boliger egnet til ældre Vandel-borgere, som ønsker at skifte parcelhusene ud med noget mindre, vil det også bidrage til et andet stort ønske i Vandel.

- Hvis nogle af de ældre flytter i nogle mindre boliger, vil det åbne for nem bosætning af børnefamilier, som vi gerne vil have mange flere af i Vandel, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Minkavler fra Farre: Om lidt bliver her stille, meget stille

Vejle

Indsatsleder kørte til ild i gryde

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce