Annonce
forside

Udvisningssag trækker ud: Terrormistænkt usbeker fik varetægtsfængsling forlænget

Den 42-årige usbekiske mand, der er mistænkt for at medvirke til terror i Tyrkiet, fik sin varetægtsfængsling forlænget ved retten i Kolding. Arkivfoto: Camilla Rytz

Den terrormistænkte usbekiske mand, der ønskes udleveret til Tyrkiet, hvor han er mistænkt for at medvirke til terror, skal blive bag tremmer i yderligere fire uger.

Vejle: Den 42-årige usbekiske mand fra Vejle, der er af de tyrkiske myndigheder er mistænkt for at have medvirket til et terrorangreb på en natklub i Istanbul nytårsnat, har fået sin varetægtsfængsling forlænget frem til 13. september. Det oplyser Rigsadvokatens kommunikationsafdeling.

Den 42-årige mand har siddet varetægtsfængslet siden den 19. juli, hvor han blev fremstillet i grundlovsforhør, efter de tyrkiske myndigheder havde fremsendt et ønske om at få manden udleveret.

Manden skulle ifølge det tyrkiske anklageskrift blandt andet have været med til at levere våben til den enlige gerningsmand, der stod bag skyderiet på natklubben.

Da der skal indhentes yderligere oplysninger fra det pågældende lands myndigheder, kan udvisningssager godt trække ud.

 

Langstrakt proces

Da der er tale om en udleveringssag, er det Rigsadvokaten, der har overtaget sagen fra anklagemyndigheden hos Sydøstjyllands Politi.

Og der kan gå noget tid, før det bliver afgjort, om den usbekiske mand skal udleveres, oplyser Rigsadvokatens kommunikationsafdeling.

Ifølge kommunikationsafdelingen afhænger det ofte af, hvilke lande der skal samarbejdes med. Da der skal indhentes yderligere oplysninger fra det pågældende lands myndigheder, kan udvisningssager godt trække ud.

Samtidig oplyser kommunikationsafdelingen, at man ikke kan udtale sig om den konkrete sag, og derfor kan man heller ikke sige noget om, hvornår sagen bliver afgjort. Men generelt tager udvisningssager noget tid, lyder det.

Annonce

Har skiftet forsvarer

Grundlovsforhøret af den 42-årige terrormistænkte foregik bag lukkede døre, men det kom frem, at han umiddelbart ikke er sigtet for noget efter dansk lovgivning.

Mandens og hans forsvarer valgte efterfølgende at kære de fire ugers varetægtsfængsling til landsretten, men fik ikke medhold.

Manden har siden grundlovsforhøret skiftet forsvarer til Michael Juul Eriksen, der så sent som i weekenden forsvarede en af bagmændene i indvandrebanden Loyal To Familia, da denne blev varetægtsfængslet i København i weekenden.

Da onsdagens møde også fremgik bag lukkede døre, er det ikke muligt at få oplyst, om der er indgivet en officiel anmodning om at få den usbekiske mand udleveret.

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Kurator frygtede, at Olaf Haahr fjernede værdier fra hjemmet: Vejles benzin-konge blev video-overvåget efter konkurs

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce