Annonce
Jelling

'Dybt berørt' og 'utroligt sørgeligt': Byrådsmedlem bringer flygtningesagen fra Jelling op på Christiansborg

Alla Shamasneh (nummer to fra venstre) med et par af veninderne fra Rosborg, Ida Kristine Frøhlich, Emma Etsubdink Jacobsen og Kathrine Nørskov Riis. Allas største ønske er at få lov til at blive student til sommer. Foto: Mette Mørk
Familien Shamasneh har fået afslag på at blive i Jelling. SF's Lone Myrhøj bringer sagen op på Christiansborg, og skoleleder Lance Luscombe, der også er byrådskandidat, kalder sagen "utroligt sørgelig".

Jelling: Der er en tung stemning om spisebordet i det lille køkken. Alla Shamasneh sidder sammen med sin mor Iman Al-Shamasneh. De forsøger begge to at forstå, hvad det er for en virkelighed, familien er havnet i.

Forældrene og deres tre børn fik torsdag at vide, at de skal udvises, og familien vil mandag blive sendt til Udrejsecenter Avnstrup på Sjælland. Men her fredag lyder den seneste melding, at familien Shamasneh må blive i Jelling indtil 5. december.


Annonce

- Nogen vil måske kalde mig naiv, men jeg er nødt til at have håb til det sidste. Jeg er nødt til at tro på, at det nok skal komme en løsning på det hele, siger 20-årige Alla Shamasneh.

Hun går i 3.g på Rosborg Gymnasium & HF og lige nu ønsker hun bare, at få lov til at blive student til sommer.

Det er frygteligt trist

Allas lillesøster Asmaa går i 10. klasse på VUC, mens hendes lillebror Malik er i gang med 9. klasse på Bredagerskolen i Jelling.

Skoleleder Lance Luscombe på Bredagerskolen betegner familiens sag som "utroligt sørgelig".

- Det er altid meget trist, når velfungerende børn sendes ud af landet, og især når de har været her i 12 år. De her børn er jo danske nu. De taler dansk, er en del af den danske kultur og har danske venner, siger Lance Luscombe.

Det er forfærdeligt og tragisk, og jeg har taget kontakt til vores folketingspolitikere for at spørge, om der er noget de kan gøre. Jeg er dybt berørt af sagen.

Lone Myrhøj (SF)

Han frygter, hvad der vil ske med børnene, når de engang sendes tilbage til forældrenes hjemland.

- Hvad er det for en hverdag, der møder dem, hvis de skal sendes til Jordan? Hvordan skal de kunne blive borgere i et fremmed land?

Lance Luscombe håber som familien, at børnene kan få lov til at gøre deres skolegang færdig i Danmark.

- Jeg synes simpelthen, at vi skal tage det hensyn og give dem lov til at få hver deres afgangsbevis. Det bevis vil give dem adgang til en uddannelse i fremtiden, og jeg synes kun det er rimeligt, at de bliver i Jelling frem til sommer, siger skolelederen, der også er byrådskandidat for Det Radikale Venstre.

Annonce

Møder stor opbakning

Alla Shamasneh og hendes familie har den seneste tid oplevet stor opbakning fra venner, klassekammerater og lokalsamfundet.

Venner fra Alla Shamasnehs klasse i gymnasiet har i al hast fredag eftermiddag arrangeret en demonstration, som skal sætte fokus på familiens svære situation.

Byrådsmedlem Lone Myrhøj (SF) har tænkt sig at deltage i demonstrationen, og hun forsøger at hjælpe Jelling-familien ved at trække på sine partifæller på Christiansborg.

- Det er forfærdeligt og tragisk, og jeg har taget kontakt til vores folketingspolitikere for at spørge, om der er noget, de kan gøre. Jeg er dybt berørt af sagen, sagde Lone Myrhøj fredag.


- Når politikerne vedtager vanvittige love for at vise, at de er pisse-seje til at stramme op, så har det altså kæmpe konsekvenser for mennesker i virkeligheden. Jeg synes, det er skandaløst, og jeg håber, at vi kan råbe nogle politikere op, sagde Lone Myrhøj.

Lone Myrhøj er rørt over at se, hvad Allas klassekammerater har fået arrangeret på meget kort tid.

- Jeg synes, det er flot, at de unge mennesker står op for hinanden og siger, at det her er ikke i orden, siger SF-politikeren.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Kultur

Kronprinsessen kommer til børnenes hovedstad: Sådan kan du være med

Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Jelling

Sandvad i chok: Kriminelle på Center Sandvad er flyttet ind i al hemmelighed - borgmesteren er rystet

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

Annonce