Annonce
Sport

Uenighed om kursen i AC Horsens: To bestyrelsesmedlemmer måtte gå

AC Horsens' formand Bo Pinholt ønsker et generationsskifte og en ny strategisk retning i AC Horsens' bestyrelse, og det har betydet, at Martin Schjødt og Jan Mortensen nu er fortid i klubbens bestyrelse. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Martin Schjødt og Jan Mortensen måtte forlade AC Horsens' bestyrelse imod deres vilje. Et flertal ønskede at gå i en anden retning.

Horsens: På AC Horsens' generalforsamling forleden blev det annonceret, at de mangeårige medlemmer af bestyrelsen, Jan Mortensen og Martin Schjødt, trådte ud, hvorfor klubbens bestyrelse fremover kun består af fem og ikke syv medlemmer.

Hverken Jan Mortensen eller Martin Schjødt var til stede ved generalforsamlingen. Formand Bo Pinholdt takkede dem for den store indsats og lod forstå, at det kunne være svært at afse tid til det frivillige bestyrelsesarbejde, når man også havde vigtige jobs ved siden af at tage hensyn til.

Men sagen er, at de to reelt et blevet stemt ud af et flertal i bestyrelsen.

Annonce

- Jeg havde ikke noget ønske om at træde ud af bestyrelsen. Jeg ville gerne have fortsat, men det kunne ikke lade sig gøre, siger Martin Schjødt, der de seneste seks år har været en del af AC Horsens' bestyrelse og blandt andet var en af hovedkræfterne bag at få liv i klubbens ungdomsarbejde igen efter den mere eller mindre blev lukket oven på nedrykningen for seks år siden.

- Jeg ville også gerne være fortsat, siger Jan Mortensen, der i to omgange har siddet i AC Horsens' bestyrelse. Han har ud over sin erhvervserfaring bidraget i forhold til, at han selv har en fortid som spiller på AC Horsens' bedste hold.

De to nu fratrådte bestyrelsesmedlemmer henviser til formand Bo Pinholt for yderligere kommentarer, da de er pålagt tavshedspligt i forhold til bestyrelsesmøderne i AC Horsens.

Bo Pinholdt siger, at den ene af de to selv ønskede at træde ud af bestyrelsen. Han vil ikke sætte navn på, men han henviser til Jan Mortensen.

- Inderst inde havde jeg ikke noget ønske om at forlade bestyrelsen, men det er korrekt, at jeg til sidst selv valgte at trække mig efter vores drøftelser om fremtiden, siger Jan Mortensen.

Nogen skulle ud

Diskussionen i AC Horsens' bestyrelse handler om blandt andet om måden at drive klubben på.

- Vi haft nogle drøftelser af vores strategi i klubben og som bestyrelse, og der kunne vi ikke blive enige om, hvordan tingene skulle køre fremadrettet. Vi har haft den samme bestyrelse i en del år, og jeg har haft et ønske om at gennemføre et generationsskifte, og hvis der skal nogle nye ind, skal der nogle andre ud, siger Bo Pinholt.

- Vi var syv, og vi kunne have valgt at udvide bestyrelsen, men så ville vi efter vores vurdering blive for mange, siger formanden.

- Vi har fået så stærk en ledelse, at bestyrelsen i AC Horsens fremadrettet skal have mere fokus på det strategiske arbejde. Det har vi haft en ærlig og åben snak om, og så har flertallet besluttet, at vi skulle fortsætte med fem bestyrelsesmedlemmer, siger Bo Pinholt.

Annonce

Mangler fodboldviden

- Jan Mortensen og Martin Schjødt har haft fokus på det sportslige og været tæt på førsteholdet. Kommer I ikke til at mangle de kompetencer i bestyrelsen fremadrettet?

- Jo det gør vi. Vi er også i gang med at finde en person, der kan bidrage med sportslig indsigt, så senest til næste generalforsamling, vil vi have vedkommende på plads, siger Bo Pinholdt, der tilføjer, at det også kan komme på tale at tilknytte vedkommende som konsulent indtil, personen kan blive valgt ind via generalforsamlingen.

- Jeg er træt af, at både Jan Mortensen og Martin Schjødt stopper i bestyrelsen, men vi kunne ikke blive enige. Mens vi de seneste år har bygget klubben op igen, har bestyrelsen været tæt på den daglige drift, men nu har vi en stærk direktør, sportschef og cheftræner, og vi må have en respekt for og tro på, at de kan løse de opgaver, de er ansat til at varetage, og så er det selvfølgelig vores ansvar at følge op på tingene, siger Bo Pinholt.

- Flertallet i bestyrelsen ønsker at gå den vej ved at have et mere overordnet fokus på udviklingen af AC Horsens, og derfor er det endt, som det er. Det har et flertal ønsket, siger formanden.


Flertallet i bestyrelsen ønsker at gå den vej ved at have et mere overordnet fokus på udviklingen af AC Horsens, og derfor er det endt, som det er. Det har et flertal ønsket

Bo Pinholt
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Livsstil

Ingen adgang for mænd: Singlekvinder nyder friheden - men vil spise brunch sammen i ny klub

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Annonce