Annonce
Hedensted

Uge 28 uden havnefest i Juelsminde: Skolekammerater holder 27 år gammel tradition i hævd alligevel

Havnefestudvalget er normalt i gang fra tidlig morgen til sen aften i uge 28. Medlemmerne havde glædet sig til den 40. udgave af havnefesten, men både de og havnefesten vender stærkt tilbage i 2021. Foto: Emil Fibiger
Rønnebærholdet har været samlet til fodbold, selvom det for første gang i holdets 27 år lange historie ikke kunne foregå ved Juelsminde Havnefest. Også arrangørerne af havnefesten har været samlet.
Annonce

Juelsminde: Uge 28 plejer at være lig med tivoli, kræmmermarked, standup og livemusik i Juelsminde.

Sådan var det ikke i år.

Den 40. udgave af Juelsminde Havnefest var som så meget andet rundt om i landet udsat til 2021.

Der var dog folk fra nær og fjern, der holdt fast i at mødes i Juelsminde, som de plejer. Heriblandt de gamle skolekammerater på Rønnebærholdet.

- Det er sådan, at i uge 28 er vi altid til havnefestfodbold om onsdagen. Nu, efter 27 år, er der for første gang ikke havnefest, så vi tænkte; "Hvis bjerget ikke kommer til Muhamed, må Muhamed komme til bjerget". Vi har været samlet på Rønnebærvej, hvor vi holdt til i gamle dage, i stedet for, siger anfører Anders Juul Lauesen.

Rønnebærholdet har været med til havnefestens fodboldturnering 26 år i streg. Den 27. gang må vente til 2021. Onsdag var de samlet til fodboldkamp i deres gamle nabolag i Juelsminde i stedet for. Privatfoto
Annonce

Øl i Hyttefadet i 2021

Den stod på ”fire mod fire”, fodboldgolf i As og sponsorfrokost for kammeraterne, der kender hinanden fra skoletiden i Juelsminde, men i dag bor vidt forskellige steder i landet.

Næste år vender de tilbage til Juelsminde og havnefesten igen.

- Vi skal i hvert fald nå de 30 gange. Og det bliver da endnu sjovere næste år, når der er tilskuere, og vi kan få en øl i Hyttefadet bagefter, siger Anders Juul Lausen.


Vi havde glædet os til at være sammen med alle hjælperne og gæsterne. Men vi føler en stor opbakning, og vi er klar næste år. Vi vil bruge tiden indtil da på at udvikle havnefesten endnu mere.

Nickolaj Sørensen, formand, Juelsminde Havnefest


Annonce

Arrangører må se frem

Udvalget bag Juelsminde Havnefest var også samlet onsdag i havnefestugen.

- Det føles ikke som uge 28. På det her tidspunkt plejer der at have været noget i gang i en uge. Man plejer at se tivolibilerne, der kommer. Det er helt forkert, sagde indkøbsansvarlig Marie Knudsen, der til hverdag bestyrer Havnens Café og Isbar.

Udvalgets medlemmer afsætter normalt hele ugen til havnefesten.

I år kan de gemme ferien til senere og passe deres arbejde. Men det sker ikke med deres gode vilje, for ”ingen har godt af at undvære havnefesten”.

- Vi havde glædet os til at være sammen med alle hjælperne og gæsterne. Men vi føler en stor opbakning, og vi er klar næste år. Vi vil bruge tiden indtil da på at udvikle havnefesten endnu mere, sagde formand Nickolaj Sørensen.

Musikken er på plads. Malurt, Aqua og de andre musiknavne fra 2020-programmet har meldt deres ankomst i 2021 i stedet for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Annonce