Annonce
Vejle

Uheldig badegæst er stadig sygemeldt: Svømmehal fortsætter gulvslibning

Torsdag og fredag har en håndværker gået rundt om børnebassinet - i den fjerne ende af billedet - for at slibe epoxy-gulvet mere ru efter, at en stribe gæster faldt i svømmehallen og omklædningsrummene i vinterferien. Foto: Mette Mørk
Flere end de tre gæster, DGI Huset oprindelig kendte til, er faldet i den nyrenoverede svømmehal.Hvorfor blev sikkerheden ikke vægtet højere fra starten, spørger en uheldig badegæst, der fik hjernerystelse, da hun faldt.

Vejle: Arbejdet med at gøre den nyrenoverede del af DGI Husets svømmehal mere skridsikker fortsætter.

Forleden kunne Vejle Amts Folkeblad berette om flere gæster, der var faldet på det nye og flere steder glatte gulv.

Dengang kendte DGI Husets direktør, Roland Christiansen, til tre gæster, der var faldet og kommet galt afsted.

Men læser man kommentarerne til avisens artikel på Facebook, er langt flere tilsyneladende faldet i den genåbnede svømmehals første åbningsuge i vinterferien.

Hvor mange er svært at sætte et præcist antal på. Men blandt de uheldige er Ninna Ankjær Bodilsen:

Fredag i sidste uge var hun taget i den nyrenoverede svømmehal med sin yngste datter som afslutning på vinterferien, men hverken mor eller datter nåede ind i de lune bassiner. I stedet måtte moderen køre på skadestuen.

Annonce

Det burde ikke være nødvendigt at bruge sine gæster som forsøgspersoner for at finde ud af, om gulvet er for glat.

Ninna Ankjær Bodilsen, uheldig badegæst

To røg på skadestuen fredag

Her fortæller hun, at hun fik limet et hul på næsen, havde slået hul i begge læber, knækket en fortand og slået et stykke af en anden. Hun havde slået sin nakke og havde fået hjernerystelse, og fredag - en uge senere - er hun stadig sygemeldt.

- Vi var to, der røg på skadestuen den fredag, men jeg havde ikke regnet med, at så mange var faldet, inden jeg faldt. Ud fra kommentarerne på Facebook kan jeg se, at svømmehallen var blevet gjort opmærksom på det glatte gulv flere gange, siden de åbnede omklædningsfaciliteterne (efter renovering, red.) i efteråret, fortæller Ninna Ankjær Bodilsen.

Burde selv gå barfodet

Hun er glad for, at svømmehallens ledelse gør noget efter de mange fald i uge 7, men hun mener, at DGI Huset burde have grebet ind langt tidligere.

- Det burde være forholdsvis nemt at teste, om tiltagene er nok, ved, at ledelsen selv tog en tur barfodet hen over gulvet. Hverken min datter eller jeg havde været under bruseren. Vi var ikke blevet våde, og vi gik bestemt stille og roligt. Alligevel faldt vi begge, men heldigvis slap min datter med hudafskrabninger og blå mærker, fortæller den uheldige badegæst, der bor ved Uldum.

Havde ingen registrering

DGI Husets direktør, Roland Christiansen, har også læst de mange kommentarer på Facebook. Men han understreger, at han ikke var orienteret om andre tilskadekomne end de tre, han bekræftede i tirsdagsavisen.

- Vi havde konstateret tre tilfælde, hvor folk havde været på skadestuen. Det synes jeg, er tre for mange, men der kan sagtens have været andre. Det kan jeg ikke vide. Vi har ikke en registrering af, hvor mange der er gledet på numsen og har rejst sig igen, eller hvor mange der er kommet til skade. Hvor skulle vi have de tal fra? Jeg ved bare, at det er for mange, og det handler vi på, siger direktøren.

Fik slebet gulv i efteråret

Svømmehallens personale fører nu en logbog, hvor de hver dag noterer, om der sker uheld igen. Det skal holdes op mod en handlingslogbog, hvor de nye tiltag registreres, og det skal være med til at løse problemerne.

Direktøren afviser dog, at DGI-folkene blot har lukket øjnene for, at gæster allerede i efteråret meldte om glatte gulve i kvindernes omklædningsrum.

- Det er rigtigt, at vi fik lagt nye gulve i omklædningsrummene, som vi åbnede i uge 43. Her mente nogle, at gulvet var for glat. Det testede vi, og vi fik det slebet, så det fik mere struktur.

- Herefter oplevede vi ingen problemer med fald, indtil 9615 gæster i uge 7 bar en masse vand fra bruserummet ind i omklædningsrummene. Det havde vi ikke oplevet før, men pludselig var der et helt andet tryk, og så er det, at folk falder, forklarer Roland Christiansen.

Går hele svømmehallen igennem

Tirsdag i denne uge havde svømmehallen fået slebet gulvet i kvindernes omklædningsrum endnu mere ru, mens der blev lagt måtter ud på gulvet i selve svømmehallen.

Nu fortsætter ledelsen med gulvslibningen og kontrollen af gulvene.

- Vi er ved at få slebet det område, vi synes, er vigtigst, nemlig området rundt om det lille børnebassin. Men vi kommer til at gå hele den nyrenoverede svømmehal igennem, og vi helmer ikke, før vi er tilfredse med resultatet, siger Roland Christiansen.

De udlagte måtter er blot en midlertidig løsning, for gulvet i den genåbnede svømmehal må ikke være for glatte.

- Måtterne lagde vi ud for at standse blødningen, hvis man kan sige det sådan, mens vi nu er ved at reparere patienten. Gulvet er glat. Det har vi erkendt, og det handler vi på ved at slibe, tilføjer han.

Burde være undersøgt først

Han har ikke hørt om andre, der er faldet, siden gulvet i kvindernes omklædningsrum blev slebet, men for Ninna Ankjær Bodilsen er det ikke den store trøst.

- Jeg forstår slet ikke, at sikkerheden ikke har vægtet højere, når man nu har brugt så mange penge på at renovere svømmehallen. Andre svømmehaller kan holde deres gulve rene uden at gå på kompromis med sikkerheden. Den research burde svømmehallen have lavet inden åbningen, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Både fagbevægelsen og arbejdsgiverne anbefaler at udbetale indefrosne feriepenge under coronakrisen

Vejle For abonnenter

Dengang blev skilsmissebørn sendt på børnehjem: Anne Marie levede hele sin barndom på Brummersvej

Annonce