Annonce
Vejle

Uheldsramt Kajakø kan endelig bygges færdig

Først blev den flydende kajakø forsinket af en konkurs, og siden blev byggeriet sat i stå, fordi den kunstige ø fik slagside. En uges arbejde, mere kræves der ikke, før klubhus, depoter og andre faciliteter på kajakøen er færdig, og så skal der sætte ekstra tanke fast under platformene. arkivfoto: Torben Glyum
Vejle - Håndværkerne er langt om længe tilbage på den flydende kajakø i Vejle Havn.

Bygherren Vejle Kommune satte det uheldsforfulgte byggeri i stå i sommerferien, da man pludselig opdagede, at den flydende klubø havde fået slagside.

Ifølge kulturdirektør John Hansen kunne projektets rådgiver, Force4 Architects, og entreprenøren CC Design ikke blive enige om, hvad problemet var. Derfor endte sagen i et syn og skøn, og den foreløbige syns- og skønsrapport er nu landet på parternes bord.

-Skønsmanden har nu foretaget sine undersøgelser med dykkere, lavet målinger og beregninger, og den foreløbige rapport peger på, at huset er for tungt i forhold til de oprindelige beregninger. Pontonerne er som bestilt, mens huset var beregnet til at være 60 tons tungt. Men det viser sig nu, at der er 28 tons for lidt opdrift til den vægt, huset har i dag, siger John Hansen.

Løsningen er, at der nu skal placeres ståltanke under de nuværende pontoner af beton og flamingo. Produktionen af 35 tanke er sat i gang og de forventes at blive monteret under vandet om et par uger.
Læs hvem der har ansvaret for fejlen og skal betale regningen på exclusive og i lørdagens Vejle Amts Folkeblad.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce