Annonce
Ikast-Brande

Uhre Friskole samlede ind

Det kan til tider være en fugtig fornøjelse at være lærer på Uhre Friskole. Foto: Mikael Lund
Eleverne på Uhre Friskole fik tjent 25.267 kroner til Danmarks Indsamlingen.
Annonce

Uhre: Hvert år i slutningen af januar bliver der i et par dage set stort på sundhed og kostpolitik på Uhre Friskole, når der skal samles ind til Danmarks Indsamlingen – så står menuen i frokostpausen på kage, popcorn og slush-ice! Indsamlingsopgaven påhviler altid 5. årgang, som i år havde suppleret de ”sikre kort” som svampekast mod lærere, Tarzan-bane og tombola med et par nyskabelser: Dels en quiz, hvor man bl.a. skulle gætte, hvor mange børn, der er på flugt verden over, hvor mange elever, der er på friskolen, og hvor mange år, Kent Lykke har været skoleleder. Blandt de korrekt udfyldte kuponer blev der så trukket lod om en præmie, og samme mulighed havde man, hvis man kunne gætte, hvor mange stykker slik der var i et glas.

En anden nyskabelse var til dels opstået af nød, forklarede klassens lærer, Lotte Skjærlund Orluf: Tirsdag var gymnastiksalen optaget af en større flok efterskoleelever, så i stedet var aulaen indrettet til Nerf gun-bane, hvor man kunne skyde hinanden med laserpistoler, hvis man da ikke foretrak at køre Mario Kart på Wii. SFO’en var blevet omdannet til frisørsalon, hvor man både kunne få farvet og crepet sit hår, hvis man da ikke ville have pyntet negle. Her sad Anette klar med neglelakken, og i en kort pause i kundestrømmen fortalte hun, at klassen havde været i gang med forberedelserne siden før jul som en del af undervisningen. Der var både blevet lavet plakater og søgt oplysninger på internettet om, hvad pengene går til, forklarede Anette, inden den næste kunde, Selina, indfandt sig for at få sprayet farve i håret.

Lige udenfor ”salonen” skiftedes skolens personale til at agere skydeskiver i den måske mest populære attraktion af alle: ”Ram din lærer i hovedet med en våd svamp”, og det var de færreste, der slap tørnæsede fra den opgave.

Alt i alt lykkedes det i år eleverne på Uhre Friskole at indsamle 25.267 kr. til Danmarks Indsamlingen.

Over en milliard kroner siden 2007

Lørdag den 1. februar blev der for 14. år i træk afholdt Danmarks Indsamling. Det stort anlagte indsamlingsshow blev vanen tro transmitteret direkte på DR1, i år for første gang fra Vejle Musikteater.

Støtten fra Danmarks Indsamling er gennem årene gået til Danmarks 12 største humanitære organisationers indsats i Afrika, Asien og Latinamerika. I år har Danmarks Indsamling fokus på Børn på flugt.

Siden 2007 har danskerne hvert år i februar stået sammen om Danmarks Indsamling. I februar 2019 blev der indsamlet intet mindre end 71.708.004 kroner. Samlet set er der indsamlet over en milliard kroner i løbet af de år, der er afholdt Danmarks Indsamling.

Carla fra 2. klasse havde sikret sig rigelige forsyninger af popcorn til frokostpausen. Foto: Mikael Lund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Danmark For abonnenter

20-årige Sofie døde i badekar på bosted: Medarbejdere makulerede vigtig badeinstruks

Annonce