Annonce
Vejle

Uhyggen vender tilbage til Vejle med kommunal støtte

Citychef Marianne Jeppesen havde formummet sig som genfærd, da hun gik i spidsen for efterårets Halloween-parade. Nu kan hun smile ved udsigten til, at arrangementet gentages. Foto: Lars Juul

City Vejle er klar til at gentage sidste års Halloween-succes.

Vejle: Genfærd, zombier, vampyrer og andre rædsler indtager Vejles gågader til efteråret.

Det står fast, efter at politikerne i økonomiudvalget har nikket ja til fordelingen af en pulje på to millioner kroner til styrkelse af detailhandlen i Vejle og centerbyerne.

Gentagelsen af sidste års Halloween-arrangement er ikke direkte nævnt i beslutningen. Men ifølge kommunaldirektør Niels Ågesen er der opbakning til støtte, hvis City Vejle er klar med en reprise.

- Og det er vi i dén grad. Det er en god nyhed, siger citychef Marianne Jeppesen fra de handlendes forening. Hun var i høj grad kvinden bag Halloween 2016.

Sidste års arrangement kostede 250.000 kroner plus cirka 50.000 til markedsføring. Og det er et lignende beløb, der er i spil i 2017 ifølge kommunaldirektøren:

- Som udgangspunkt skal pengene findes inden for den bevilling på to millioner kroner, der blev afsat i budgetforliget, siger Niels Ågesen.

Hjælp til handelslivet

Udsigten til, at der i løbet af nogle år kommer ekstra intern konkurrence i byen i kraft at det planlagte center på posthus- og godsbanegrunden har fået politikerne til at åbne kommunens pengekasse.I budgetforliget for 2017 afsatte et enigt byråd to millioner kroner om året fra 2017 til 2019. Formålet er at styrke væksten i detailhandlen i Vejle by samt centerbyerne fremgår af forliget.

Halvdelen af pengene går til arrangementer efter konkret ansøgning til hver begivenhed - mens den anden million bruges til blandt andet markedsføring.

Skabte liv i butikkerne

Sidste års parade, spøgelsesvandringer og græskarudskæring var med til at trække mange mennesker til midtbyen. I 2016 blev tilstrømningen kun overgået af brudeløbet viser de målinger, som kommunen kan foretage på baggrund af vores mobiltelefon-trafik i bykernen.

Og folk kom også ind i butikkerne. Derfor var der bred tilfredshed med satsningen og blandt andet ros fra skohandler Niels Flemming Hansen. Til avisen sagde han:

- Vi fordoblede omsætningen sammenlignet med samme fredag for et år siden.

Målet med arrangementet er netop at skabe omsætning i butikkerne og sætte fokus på Vejle i konkurrence med andre byer. Derfor står Halloween-arrangementet ikke alene. På listen over begivenheder, som City Vejle søger støtte til, kan man finde en skaldyrsfestival, en kulturnat og en ekstra satsning på julen:

- Vi skal have en fed jul i Vejle. Bedre julemarked, bedre juletog, flere nisser og så videre, siger Marianne Jeppesen.

Foreningen Dystopia stod for en stor del af uhyggen som denne video viser

Annonce

300.000 til fed jul

Alene til julearrangementerne søger City Vejle 300.000 kroner fra den kommunale pulje. Til de øvrige begivenheder lyder ansøgningerne på 100.000 kroner. Og så er der som nævnt halloween.

Tilsagnet betyder, at citychefen kan komme i gang med den praktiske planlægning. Hun havde på forhånd sat en deadline til 1. juni. Inden den dato skulle hun have klar besked for at kunne nå opgaven med det omfattende program.

Sidste år allierede arrangørerne sig blandt andet med Dystopia. Foreningen der står bag dystopia Haunted House og Dystopia Horror Run fra den tidligere fiskefabrik i Mørkedalen, leverede uhyggelige statister i massevis til paraden og de øvrige arrangementer.

Med gentagelsen er City Vejle på vej til at opfylde målsætningen om, at Haloween bliver en tradition i Vejle. Målet er at gøre byen til dansk hovedstad for den irsk/amerikanske folkefest i uhyggens tegn - lidt i stil med Middelalderfestivallen, der har været med til at sætte Horsens på danskernes begivenhedskalender.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Bjarne fra Vejle har fulgt landsholdet i mere end 30 lande: Han har arrangeret kampe på Den Røde Plads i Moskva og bestilt 1000 fadøl i timen i Samara

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Formand vil have hjælp fra staten til at løse et næsten umuligt problem, der risikerer at lamme Vejle

Vejle For abonnenter

Efter to år med sjælden sygdom får Tage mad gennem sonde og har svært ved at tale: Nu rumsterer tankerne om barndommen ved berygtet fabrik i Grindsted

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Give For abonnenter

Når musikken healer: Christine og Perry sender kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Kultur For abonnenter

Hun tegner virkeligheden for børn og andre mennesker: - Det skal ikke komme som et chok, at livet ender med døden

VEJLE

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Billund

Nyt sundhedshus er næsten fyldt op: - Vi håber at kunne sparke et godt fællesskab i gang

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

KLUMME For abonnenter

Så har vi hørt det med: Grand Canyon ligger såmænd bare omme i Trædballe

Annonce