Annonce
Vejle

Uhyggen vender tilbage til Vejle med kommunal støtte

Citychef Marianne Jeppesen havde formummet sig som genfærd, da hun gik i spidsen for efterårets Halloween-parade. Nu kan hun smile ved udsigten til, at arrangementet gentages. Foto: Lars Juul

City Vejle er klar til at gentage sidste års Halloween-succes.

Vejle: Genfærd, zombier, vampyrer og andre rædsler indtager Vejles gågader til efteråret.

Det står fast, efter at politikerne i økonomiudvalget har nikket ja til fordelingen af en pulje på to millioner kroner til styrkelse af detailhandlen i Vejle og centerbyerne.

Gentagelsen af sidste års Halloween-arrangement er ikke direkte nævnt i beslutningen. Men ifølge kommunaldirektør Niels Ågesen er der opbakning til støtte, hvis City Vejle er klar med en reprise.

- Og det er vi i dén grad. Det er en god nyhed, siger citychef Marianne Jeppesen fra de handlendes forening. Hun var i høj grad kvinden bag Halloween 2016.

Sidste års arrangement kostede 250.000 kroner plus cirka 50.000 til markedsføring. Og det er et lignende beløb, der er i spil i 2017 ifølge kommunaldirektøren:

- Som udgangspunkt skal pengene findes inden for den bevilling på to millioner kroner, der blev afsat i budgetforliget, siger Niels Ågesen.

Hjælp til handelslivet

Udsigten til, at der i løbet af nogle år kommer ekstra intern konkurrence i byen i kraft at det planlagte center på posthus- og godsbanegrunden har fået politikerne til at åbne kommunens pengekasse.I budgetforliget for 2017 afsatte et enigt byråd to millioner kroner om året fra 2017 til 2019. Formålet er at styrke væksten i detailhandlen i Vejle by samt centerbyerne fremgår af forliget.

Halvdelen af pengene går til arrangementer efter konkret ansøgning til hver begivenhed - mens den anden million bruges til blandt andet markedsføring.

Skabte liv i butikkerne

Sidste års parade, spøgelsesvandringer og græskarudskæring var med til at trække mange mennesker til midtbyen. I 2016 blev tilstrømningen kun overgået af brudeløbet viser de målinger, som kommunen kan foretage på baggrund af vores mobiltelefon-trafik i bykernen.

Og folk kom også ind i butikkerne. Derfor var der bred tilfredshed med satsningen og blandt andet ros fra skohandler Niels Flemming Hansen. Til avisen sagde han:

- Vi fordoblede omsætningen sammenlignet med samme fredag for et år siden.

Målet med arrangementet er netop at skabe omsætning i butikkerne og sætte fokus på Vejle i konkurrence med andre byer. Derfor står Halloween-arrangementet ikke alene. På listen over begivenheder, som City Vejle søger støtte til, kan man finde en skaldyrsfestival, en kulturnat og en ekstra satsning på julen:

- Vi skal have en fed jul i Vejle. Bedre julemarked, bedre juletog, flere nisser og så videre, siger Marianne Jeppesen.

Foreningen Dystopia stod for en stor del af uhyggen som denne video viser

Annonce

300.000 til fed jul

Alene til julearrangementerne søger City Vejle 300.000 kroner fra den kommunale pulje. Til de øvrige begivenheder lyder ansøgningerne på 100.000 kroner. Og så er der som nævnt halloween.

Tilsagnet betyder, at citychefen kan komme i gang med den praktiske planlægning. Hun havde på forhånd sat en deadline til 1. juni. Inden den dato skulle hun have klar besked for at kunne nå opgaven med det omfattende program.

Sidste år allierede arrangørerne sig blandt andet med Dystopia. Foreningen der står bag dystopia Haunted House og Dystopia Horror Run fra den tidligere fiskefabrik i Mørkedalen, leverede uhyggelige statister i massevis til paraden og de øvrige arrangementer.

Med gentagelsen er City Vejle på vej til at opfylde målsætningen om, at Haloween bliver en tradition i Vejle. Målet er at gøre byen til dansk hovedstad for den irsk/amerikanske folkefest i uhyggens tegn - lidt i stil med Middelalderfestivallen, der har været med til at sætte Horsens på danskernes begivenhedskalender.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

VB spillede en god kamp i Brøndby, og det lignede længe point; blev fældet af to sene mål

Vejle For abonnenter

Arnløv kan stå som sejrherre, men ende som taber, hvis Sikær og borgmesteren rotter sig sammen

Podcast

Lyt: Far til tre døde bag rattet i sin nye bil

Vejle Boldklub For abonnenter

Læs livebloggen: Sådan forløb VB's kamp mod Brøndby

Kultur

Ung filminstruktør med rødder i Ølsted laver en krigsfilm

Vejle For abonnenter

Lones kræftknude blev dobbelt så stor, mens flere af hendes venner svigtede: - Det kom som et lyn fra en klar himmel og slog mig fuldstændig ud

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Brandmænd blev syge, mens de reddede 150 grise ud fra lynramt gård

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle For abonnenter

Den store guide til Vejles offentlige toiletter: Her kan du lade vandet på strøgturen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Debat For abonnenter

Skal du i bil fra den ene ende af Vejle til den anden? Så husk lige madpakken

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

Annonce