Annonce
Børkop

Uhyggen vokser år for år: Maja er bidt af halloween

Maja Størner er blevet bidt af halloween og hygger sig nu med at pynte forhaven. Hendes tre børn - Claes på seks år og tvillingerne Caroline og Jacob på fire år, synes det er spændende, men også lidt uhyggeligt. Foto: Mette Mørk
Efteråret kan nemt blive trist og kedeligt, så Maja Størner nyder at kunne være kreativ og hygge om byen. Derfor pynter hun hvert år familiens forhave med nye, hyggelige halloween-uhyggeligheder.

Skærup: Skeletterne Franz og Svend hænger ude i forhaven og pynter sammen med græskar, det venlige spøgelse Casper og blodsprængte øjne i blodvand.

Siden Maja Størner for tre år siden flyttede ind med sin familie på Munkehegnet 2 i Skærup, har hun dyrket halloween udendørs på matriklen.

- Det er hyggeligt, og herude kan jeg få lov til at hygge for byen. Der er mange, der kigger her forbi, når de er ude at gå tur, siger Maja Størner, der får masser af respons fra naboer og andre i byen, der synes, at halloween er en sjov tradition.

Annonce

- Vi plejer jo at være en stor flok, der går rundt med vores børn. Men sådan kan det ikke blive i år med corona, fortæller Maja Størner.

Halloween

Det er i dag, 31. oktober, det er Halloween.

Oprindeligt var Halloween en keltisk skik, som fejrede sommerens afslutning, og at høsten var i hus.

Festen symboliserede, at man nu gik den mørke tid i møde, og ifølge overtro var det denne ene aften muligt for de døde at færdes blandt de levende. Man skar derfor lygter ud i roer og græskar, som kunne lyse og holde de døde væk.

Senere tog kirken skikken til sig og tilegnede den alle helgener – heraf navnet ’All Hallows Eve’, der betyder allehelgensaften.

Senere tog amerikanerne Halloween til sig, og det er herfra, der opstod tanken om udklædning, skræmmende mad og så videre.

Hun er blevet bidt af det kreative og uhyggelige, og hendes tre børn, Claes på seks år og tvillingerne Caroline og Jacob på tre år, kigger op på edderkopper og skeletter. De synes, at det er lidt uhyggeligt, men trygt, når mor er med.

Klar til mere uhygge

- Jeg glæder mig til, de bliver lidt større, så jeg kan lave det endnu mere uhyggeligt, siger Maja Størner og smiler.

Hun tager selv afsted for at se det årlige halloween-optog i Vejle, der endnu er en lidt for stor mundfuld for de tre børn.

Blodsprængte øjne i blodigt vand. Maja Størner kunne ikke stå for de dekorerede bordtennisbolde, så hun måtte finde en måde, så de kunne indgå i havens halloween udsmykning. Foto: Mette Mørk

Familien skal til Legoland og fejre halloween der. Og så er de i gang med at snakke om, hvor uhyggelig aftensmaden må være.

- Jeg overvejer at bruge frugtfarve til at farve pastaen rød som blod, fortæller den 35-årige mor.

Dertil skal serveres pølsehornspølser. De har nemlig den rette størrelse af en finger, og der kan nemt snittes riller i dem, da de er næsten uden skind, og på den måde kommer til at ligne døde fingre.

Annonce

Lokale hjælper til

Maja Størner er glad for, at for at hun har fået majsplaner, halmballer og grene hos lokale folk. Halmballen og stakittet bliver genbrugt til havens pynt til jul. Og efter søndag vil Maja Størner også gå på jagt i udsalgsbunkerne, så halloweenpynten næste år får et nyt twist.


Jeg overvejer at bruge frugtfarve til at farve pastaen rød som blod,

Maja Størner, Halloween-mor


- Jeg tænker jo allerede over, hvad jeg kan finde på næste år. Og min mand synes godt nok også, det bliver større og større, smiler den glade halloween-fan, der glæder sig til en uhyggelig halloween-weekend med familien.

Jacob, Claes, Caroline og deres mor Maja Størner glæder sig til halloween - selvom det ikke bliver helt det samme i corona-venlig udgave. Foto: Mette Mørk
Maja Størners ældste søn, Claes på seks år, har været med til at finde et navn til dette spøgelse, der nu hedder Franz. Foto: Mette Mørk
Det har været et fælles projekt at dryppe stearin på lanternen i forhaven, så børnene har også hjulpet med at lave den uhyggelige pynt. Foto: Mette Mørk
Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Billund

Billund har succes med at få sosu-elever fastansat: - Jeg har elsket at være elev i Billund Kommune og haft fantastiske kolleger. Nu vil jeg selv være en god kollega

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Annonce