Annonce
112

Ukrudtsbrænder igen årsag til brand: Hurtig slukning begrænsede omfanget

TrekantBrand blev kaldt til branden i Skærbæk fredag klokken 14.49. Arkivfoto: Torben Glyum
Fredag gik der ild i en garage i Skærbæk. TrekantBrand fik dog hurtigt styr på flammerne, som ikke nåede at brede sig.
Annonce

Skærbæk: Brugen af en ukrudtsbrænder var fredag eftermiddag årsag til, at der gik ild i en garage på Klintebjerg i Skærbæk.

- Der var ild i selve træbeklædningen på garagen. Vi fik den rimelig hurtig slået ned, og så gik vi den selvfølgelig efter med termiske kameraer, så vi var sikre på, at det ikke lå og ulmede oppe i hulrummene. Der blev lige brækket et par ekstra garagebrædder af, så der kunne blive efterslukket.

- Garagen var sammenbygget med selve huset, så den kunne meget hurtigt have bredt sig til stuehuset også, siger Per Møller Jensen.

Annonce

Stadig tørt trods regn

Det er ikke første gang i år, at en ukrudtsbrænder sender brandvæsenet på arbejde. Så sent som i lørdags udbrød der brand ved en villa på Sybergsvej af samme årsag.

- Selvom vi har haft regn det sidste døgns tid, er der stadigvæk mange tørre blade. Folk skal virkelig være omhyggelige, når de arbejder med en ukrudtsbrænder. Det giver uhyre stor strålevarme, så når flammen rammer jorden, er det flere meter fra, at den kan antænde. Det er uanset, om det er buske, bygninger eller fast materiale. Det gælder alle letantændelige materialer. Dem skal der altid holdes en god afstand til, og det er det, der går galt den ene gang efter den anden.

Udover et besøg fra brandvæsenet kan brugeren af ukrudtsbrænderen se frem til at få en bøde for overtrædelse af Beredskabsloven for uforsvarlig brug af redskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Husk at sortere: Eksplosion i skraldebil skyldtes gasflasker

Annonce